Bitlis’te karla mücadelede 1 milyon litre yakıt harcandı

Bitlis’te il özel idaresi, belediye ve karayolları ekipleri 4 aylık karla mücadele çalışmalarında yaklaşık 1 milyon litre yakıt harcadı.

Çevre 18.03.2022 08:46:05 0
Bitlis’te karla mücadelede 1 milyon litre yakıt harcandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.03.2022 08:46

Bitlis’te il özel idaresi, belediye ve karayolları ekipleri 4 aylık karla mücadele çalışmalarında yaklaşık 1 milyon litre yakıt harcadı.

Kent genelinde özel idare ve karayolları, merkezde ise belediyenin karla mücadele ekipleri 7/24 esasına göre beyaz esarete karşı çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’nin en fazla kar alan illerinin başında gelen Bitlis’te aralık, ocak ve şubat aylarında 5,5 metre kar yağarken, sadece mart ayında bir haftalık sürede 3 metre kar yağışı oldu. İl özel idaresi karla mücadele ekipleri 349 köy ve 293 mezrada 55 araç ve 75 personelle çalışmalarını sürdürüyor. 4 aylık kar bilançosunu açıklayan İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, “Özel idare olarak 642 köy ve mezra yolumuzda 2 bin 342 kilometre yol ağımız bulunmakta, ancak şu ana kadar 22 bin kilometrede karla mücadelemizi sürdürmüş bulunuyoruz. Özel idare olarak 4 aylık karla mücadelede yakıt sarfiyatımız ise yaklaşık 500-550 bin litredir” dedi.

Karayolları Bitlis Şefliğinden yapılan açıklamada ise 29 araç ve 45 personelle 270 kilometre yol ağında yaklaşık 100 bin litre yakıt sarfiyatı olduğu belirtildi.

Kent merkezinde de Bitlis Belediyesi 13 mahallede karla mücadelesine geceli gündüzlü devam ederken, iş makinelerinin giremediği ara sokak ve merdiven gibi yerlerde ise insan gücü ile kar mesaisi yürütüyor. Belediye, 4 aylık karla mücadelesinde mahalle yollarının açılmasının yanı sıra genişletme ve kar taşıma gibi çalışmaları da sürdürüyor. Bu kapsamda belediye 10-12 bin kamyon karı şehir dışına taşıyarak kar mesaisinde normalinde üzerinde bir çaba harcamış oldu.

Bitlis Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Ecvet Özgök, İHA muhabirine yaptığı açıklamada; aralık, ocak ve şubat aylarındaki karla mücadelelerinin bir yana mart ayındaki karla mücadelenin de bir yana olduğunu kaydetti. Özgök, “Bu yıl karla mücadele çalışmalarımız Aralık 2021’den Mart 2022 yılına kadar devam etmektedir. Bu kış sezonunda yoğun bir kar yağışı ile karşı karşıya kaldık. Özellikle mart ayında hiç beklemediğimiz bir kar yağışı oldu. Kar yağışı ile beraber çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Tabi bu sırada hem iş yükü hem de yakıt olarak oldukça sarfiyat oldu. Yaklaşık olarak 200-250 bin litre yakıt harcadık. Vatandaşlarımızın bu kış şartlarından olumsuz yönde etkilenmemeleri için 40 araçla mahallelerimizde, cadde ve sokaklarımızda çalıştık. Yol açma çalışmalarımızdan sonra yürütmüş olduğumuz genişletme çalışmaları kapsamında ise şehir dışına 10 bin kamyon kar taşıması yaptık” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ