Bingöl Belediyesi kendi bitkisini yetiştirecek

Çevre 16.11.2017 12:33:16 0
Bingöl Belediyesi kendi bitkisini yetiştirecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.11.2017 12:33
Bingöl Belediyesi, kent genelinde bitki ve çiçek ihtiyacını karşılamak amacıyla sera ve fidanlık inşa etti.
Belediye Başkanı Yücel Barakazi, çevre yolu üzerinde belediyeye ait 30 bin 590 metrekarelik alanın, kentin fidan ve süs bitkileri ihtiyacını karşılamak için seraya dönüştürüldüğünü söyledi.
İlkbaharla birlikte tohumların toprakla buluşturulacağını belirten Başkan Barakazi, “Seramızda su ihtiyacını karşılamak için bir sondaj kuyusu açtık. 150 tonluk su kapasiteli bir adet havuz da yaparak su ihtiyacını karşılayacağız. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ekiplerince bahar ayında fidan, çeşitli bitki ve çiçek yetiştirecek” dedi.
Dışarıdan temin edilen bitki türlerini üreterek maliyetleri en aza indirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Barakazi,"Kendi bitkimizi kendimiz üreteceğiz. Hayata geçirdiğimiz bitki üretim tesisiyle fidan, süs bitkileri başta olmak üzere çok çeşitli bitki türünü yetiştirmeyi planlıyoruz. Kent genelinde yapacağımız yeşillendirme çalışmalarında kendi bitkilerimizi kullanacağız”diye bilgi verdi.
2014 yılından itibaren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından 15 bin ağaç, 100 bin civarında çeşitli çiçek ve bitki türlerinin toprakla buluşturulduğunu ifade eden Barakazi, özellikle kavşaklar, yol kenarları, mezarlık alanları, refüjler ve yamaç kısımlarının yeşillendirildiğini aktardı.
’Her şey daha yeşil bir Bingöl için’ sloganıyla peyzaj çalışmalarına önem verdiklerinin altını çizen Barakazi," Ağaç dikim çalışmalarına okulları, cami bahçelerini de dahil ediyoruz. Çalışmalar kapsamında her yıl Hacılar Cami bahçesine gül ekimi gerçekleştiriyoruz ve oldukça olumlu tepkiler alıyoruz. Okul bahçeleri, mezarlıklar, kavşaklar, yamaçlar, ana arterler, refüjler başta olmak üzere uygun görülen tüm yerleri yeşillendiriyoruz. 2018 yılında da aynı hassasiyetle peyzaj çalışmalarına devam edeceğiz. Çevre yolunda oluşturduğumuz serada kendi bitkilerimizi yetiştirerek, toprakla buluşturacağız” ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ