Başkan Gürkan, Horata mesire alanında incelemelerde bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları yapılan Horata mesire alanında incelemelerde bulundu.

Çevre 3.08.2021 16:21:25 0
Başkan Gürkan, Horata mesire alanında incelemelerde bulundu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.08.2021 16:21

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları yapılan Horata mesire alanında incelemelerde bulundu.

Yaz aylarında vatandaşların dinlenip eğeleneceği rahat mekanlar hazırlamak amacıyla çalışmalar yürüten Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatyalıların sıklıkla uğradığı Horata Mesire alanında yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları yapılan Horata mesire alanında incelemelerde bulundu.

“Horata mesire alanını yenilenmiş haliyle hizmete yeniden açacağız”

Horata Mesire alanında çalışmalara başladıklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “Fırat Kalkınma Ajansı ile yapmış olduğumuz protokol neticesinde Horata Mesire alanında ekonomik ömrünü tamamlamış olan binaların yenilenmesi ile birlikte mesire alanındaki çalışmalarımızı ise sezon sonu itibariyle yapacağız. Çalışmalar sonrasında Horata Mesire alanını yenilenmiş bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine yeniden açacağız” dedi.

Horata’nın Malatya ile özdeşleştiğini belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Horata Malatya ile özdeşleşmiş bir isimdir. Horata vatandaşlarımızın yoğun olarak ilgi gösterdiği güzel bir mekan. Horata Mesire alanı hem havası itibariyle hem de su kaynağından dolayı vatandaşlarımız tarafından tercih edilen piknik alanlarından biri. Mesire alanı içerisinde gerekli düzenlemeler ve yenileme çalışmaları yapılmadığından dolayı sosyal donatı alanları ile alanın genelinde bazı çalışmalar başlattık. Bu yıl Fırat Kalkınma Ajansı ile yapmış olduğumuz proje kapsamında Horata’ya aslına uygun, günümüz şartlarında en iyi hizmeti verecek bir nitelik kazandıracağız. Bu konuda gerekli çalışmaları başlattık. Sosyal Tesislerdeki çalışmalar başlatıldı. Mesire alanında vatandaşlarımız faydalandığı için şu an itibariyle bu alanlarda çalışmalarımızı başlatmadık. Bu alanda gerekli çalışmalarımızı tamamlayarak Banazılı hemşerilerimize, Malatya’mıza en güzel hizmeti sunacak bir mekan haline getireceğiz. Hizmetlerimizde her zaman yanımızda olan muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

"Horata Horata olacak"

Horata Mesire alanının yıl boyunca açık olmasını istediklerini belirten Bahçebaşı Mahallesi Muhtarı Cahit Işıldak, “Horata’mıza yıllardır hizmet gelmemişti. Sayın Başkanımızdan rica ettik. Horata Mesire alanı 7-8 ay hizmet veriyor. Bunu bütün yıla nasıl yayabiliriz diye Sayın Başkanımızdan yardım istedik. Sayın Başkanımız da bizleri kırmayarak bir proje hazırladılar. Şu anda binamızın inşaatı devam ediyor. Çevre düzenleme çalışmaları yapılacak. Gerçekten Horata, Horata olacak. Çalışmalardan dolayı Sayın Başkanıma mahallelim adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Yapılan açıklamalar Konak halkına ait değil”

Sosyal medya üzerinden yanlış açıklamaların yapıldığını belirten Yeni Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Uçak ise, “Bahçebaşı Mahalle Muhtarımız gerekli açıklamayı yaptı. Bizim üzüldüğümüz sosyal medya üzerinden yapılan bazı açıklamalar var. Yapılan o açıklamalar Konak halkına ait değil. Biz Büyükşehir Belediye Başkanımızın yapmış olduğu hizmetleri biliyoruz. Bu hizmetlerden dolayı da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hizmeti engellemeye yönelik çalışmalar olduğunu değerlendiriyorum”

Sosyal medya üzerinden yapılan yorumlarla ilgili olarak da değerlendirme yapan Gürkan, “Sosyal medyada bu alanın betonlaştığı şeklinde çok çirkin bir propaganda yürütülüyor. Hizmeti engellemeye yönelik çalışmalar olduğunu değerlendiriyorum. Muhtarlarımızın da ifade ettiği gibi neticede tabiatı, doğayı korumak gibi bir sorumluluğumuz ve yükümlülüğümüz var. Bu alan Banazı’ya, Horata’ya yakışır, yaraşır bir park olacak. Kimsenin bu konu ile ilgili bir şüphesi olmasın. Sosyal medyada olumsuz paylaşımlar yapanlar bu alandaki çalışmalar tamamlandığı zaman yaptıklarından pişman olacaklar” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ