Bacağı kesilen dağ keçisi, koruma altına alındı

Çevre 27.07.2018 18:20:17 0
Bacağı kesilen dağ keçisi, koruma altına alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.07.2018 18:20
Tunceli’de yaralı halde bulunan 4 yaşındaki dişi dağ keçisinin bir bacağı kesilerek yaşamına devam etmesi sağlanırken, yapılan tedavinin ardından koruma altına alındığı bildirildi.
Munzur Vadisi Milli Parkı’nda yaklaşık 2 ay önce vatandaşlar tarafından bacağından yaralanmış şekilde dağ keçisi bulundu. Dağ keçisi, tedavi edilmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne getirildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Elazığ Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesine götürülen keçi, sor arka bacağı aktivitesini kaybetmesi ve hayatta kalması için kesilmek zorunda kaldı. Tedavisinin ardından yeniden Tunceli’ye götürülen dağ keçisine bir süre daha bakım ve tedavisi yapıldı. Tamamlanan tedavinin ardından keçi Malatya’nın Hekimhan ilçesinde bulunan Memeli Yaban Hayvanı Üretim İstasyonu’na gönderilerek koruma altına alındı.
Nakil için Tunceli’ye gelen Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Veteriner Hekimi Anıl Kızılarslan, "Nakli gerçekleştirdikten sonra orada rehabilitasyonunun devam ettirip hayatının sonuna kadar iyi bir şekilde bakımını sağlayacağız. Üretime adapte olursa üretimi de yapılacak. Olmazsa sadece doğal yaşamını devam ettirecek şekilde bakılacak. Ayrıca istasyonda bulunan yaban keçileriyle adaptasyonu da sağlanacak” dedi.
Kendilerine yaralı halde gelen dağ keçisinin Hayvan Hastanesinde bacağının kesildiğini belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, “Bacak aktivitesini kaybettiği için bacağı kesilerek kurtarıldı. Gerekli tedavi ve tetkikler sonucunda yeniden müdürlüğümüze getirildi. 50 gündür şube müdürlüğümüz kontrolünde tedavisini devam ettirip tamamladık” diye bilgi verdi.
Keçinin yeniden doğaya bırakılmasının risk taşıdığını ifade eden Gürsönmez, “Doğaya bırakmanın riskli olabileceğini düşündüğümüz için bölge müdürlüğümüzle konuyu istişare ettik. Hekimhan Memeli Yaban Hayvanı Üretim İstasyonu’na naklini uygun gördük. Artık orada yaşamını sürdürecek belki yeniden anne olacak” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ