Ardahan’da 5000 fidan toprakla buluştu

ARDAHAN'DA 5000 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU. (OLGUN YILDIZ/ARDAHAN-İHA)

Çevre 11.11.2020 14:49:36 0
Ardahan’da 5000 fidan toprakla buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.11.2020 14:49

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için başlatılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde, Ardahan Üniversitesi yerleşkesinde fidanları toprakla buluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde geçen yıl Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ’Geleceğe Nefes’ sloganıyla başlatılan etkinlik kapsamında bu yıl da 81 ilde aynı anda fidanlar toprakla buluştu. Bu yıl ilk defa Azerbaycan, Bosna-Hersek, Malta, Kosova, Senegal, Kazakistan ve Ukrayna’nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 30 ülkenin katılacağı Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 83 milyon fidan toprakla buluştu.

HEDEF GELECEK NESİLLERE DAHA YEŞİL BİR TÜRKİYE BIRAKMAK

Vali Hüseyin Öner, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak için Ardahan Üniversitesi yerleşkesinde fidan dikimi gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Vali Öner, ’’Ülkemiz, coğrafi yapısı, doğal güzellikleri ve doğal zenginlikleri ile dünyanın en güzel ülkelerinden biri, bizlerde bu güzellikleri koruyarak gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ’11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ ilan edilmesiyle başlatmış olduğu ’’geleceğe nefes, dünyaya nefes’’ kampanyası da bu anlamda çok önemli bir anlam ifade ediyor.’’ diye konuştu.

ORMANSIZ BİR YURT, VATAN DEĞİLDİR

Ormanların öneminden bahseden Vali Öner, “Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde gerçekleştirilecek proje kapsamında bizde üniversite kampüsü içerisinde 1610 adet olmak üzere, bütün ilçelerimizde bulunan Hastane, okul bahçeleri ve parklarda fidan dikim etkinliği yapılarak, toplamda 5 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Dikeceğimiz bu fidanlarla gelecek nesillerimize güzel bir miras bırakacağız. Bugün hepimizin elleriyle fidanlar toprakla buluşturulacak ve sadece Ardahan’ımız değil tüm yurdumuz yemyeşil hale gelecek. Yeşil bir kent, yeşil bir ülke hepimizin arzusudur. Bugün toprakla buluşturacağımız fidanlar, gelecekte ülkemize ekonomik anlamda da katkı sağlayacak, erozyonla mücadelemizi kolaylaştıracak ve yeşil bir doku doğasıyla özlemimizi gidermemize vesile olacaktır. İnşallah yemyeşil bir Türkiye’yi ve yemyeşil bir Ardahan’ı beraber inşa edeceğiz. Ben bugün toprakla buluşturulacak fidanların, gelecek nesillerimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyor, projenin öncüsü olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve etkinliğe katılan, destek sunan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

TÜM CANLILARA NEFES OLACAK

Konuşmasının sonunda 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nü kutlayan Vali Öner, ’’Daha yeşil bir Türkiye için ’Bugün Fidan, Yarın Nefes’ sloganıyla diktiğimiz fidanlarımızın ağaca, ağaçlarımızın ormana dönüşmesini diliyorum. Bu anlamlı çevre seferberliğinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ