Ağrı'da hayvan pazarında hareketlilik arttı

Türkiye’nin en önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Ağrı’daki hayvan pazarı, çevre iller ve köylerden gelen vatandaşlarla birlikte son zamanların en yoğun günlerini yaşıyor.

Çevre 23.08.2017 09:56:44 0
Ağrı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.08.2017 09:56

Kurban Bayramı’na bir hafta kala ilçelerden, Iğdır’dan ve yaylalardan gelen binlerce vatandaş, sabahın erken saatlerinde hayvan pazarına gidiyor. Oldukça kalabalık olan pazarda büyükbaş hayvanların fiyatı 3 bin ile 10 bin, küçükbaş hayvanların ise 500 ile 900 lira arası değişirken koyunların çifti bin 300 liradan alıcı buluyor. Bayrama bir hafta kala kurbanlık bulmak için uğraşan alıcılar ile kurbanlıklarını elinden çıkarmak isteyen satıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

 

Hayvan pazarında günlerdir kurban almak için bekleyen Emin Musul adlı vatandaş, Ağrı hayvan pazarının Türkiye’nin en büyük hayvan pazarlarından biri olduğunu belirtti. Saman ve otların oldukça pahalı olduğunu dile getiren Musul, besicilerin zor günlerden geçtiğine dikkat çekti. Musul, "Saman ve ot kıtlığı vardır, millet mağdurdur. Otun kilosu olmuş 60-70 kuruş, yemin torbası olmuş 80 lira, millet idare edemiyor. Durumlar vahim, millet perişandır. Büyükbaş hayvanların fiyatı hayvanlara göre değişiyor. Büyükleri 7 bin liradan başlıyor 10 bin liraya kadar devam ediyor. İneklerin fiyatı 3 ile 3 bin 500 lira arasında değişiyor. Küçükbaş hayvanlarda çifti bin 200 ile bin 300 lira arasında değişiyor. Hayvana göre değişiyor fiyatlar" dedi.

 

Iğdır’dan Ağrı’ya kurbanlık almak için hayvan pazarına gelen Memduh Kiğa adlı vatandaş ise, 50 tane kurbanlık almak için günlerdir beklediğini ifade etti.

 

Başka bir çiftçi Abdullah Şahvelet, kurbanlık fiyatlarının pahalı olduğunu söyleyen vatandaşlara tepki göstererek fiyatların oldukça uygun olduğunu dile getirdi. Şahvelet, "Hayvan piyasası normaldir. Bazen vatandaşlar diyor, pahalıdır. Pahalı değildir, yemin kilosu olmuş bir lira, Saman da pahalıdır. Geçen seneye göre bu yıl kurbanlık fiyatları daha düşüktür. Geçen yıl hayvanları daha iyi satıyorduk. Pazar kalabalık, vatandaşlar çok ama alıcı yok. Hayvan satan vatandaşlar ucuz diyor, alıcılar ise hayvan alırken pahalı diyor" ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ