Ağrı İl Özel İdaresi “Karla Mücadele Eylem Planı” hazırladı

Ağrı İl Özel İdaresi kışın sert ve soğuk geçtiği Ağrı’da karla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi ve kırsalda yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için ‘Karla Mücadele Eylem Planı’ hazırladı.

Çevre 2.12.2021 16:16:24 0
Ağrı İl Özel İdaresi “Karla Mücadele Eylem Planı” hazırladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.12.2021 16:16

Ağrı İl Özel İdaresi kışın sert ve soğuk geçtiği Ağrı’da karla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi ve kırsalda yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için ‘Karla Mücadele Eylem Planı’ hazırladı.

Özel İdare bu kapsamda kontrolü altında bulunan 3 bin 285 km yol ağı için modeli yüksek greyder, dozer, kar bıçaklı kamyon, treyler, loder ve JCB’den oluşan 82 iş makinesi, 91 personel ve 8 adet mobil destek ekibi oluşturdu. Vali Dr. Osman Varol’un direktifleriyle hazırlanan Karla Mücadele Eylem Planı çerçevesinde koordine edilen karla mücadele ekibinin önceliği; hastalık, doğum, ölüm, taşımalı eğitim yapılan ve nüfus bakımından yoğun grup köy yolları olacak.

Ekipler 24 saat sahada olacak

Vatandaşların kış mevsiminin olumsuz şartlarından en az derecede etkilenmeleri için personel, araç ve gereçlerle 24 saat ulaşılabilir kamu hizmeti sunmayı hedeflediklerini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, “Araçlarımızın gerekli kış bakımlarını tamamlayarak dinamik ve seri hareket edebilecek ekipler kurduk. Ekiplerimizi 7 gün 24 saat çalışacak şekilde ayarladık ve ekiplerimiz sürekli alarm durumunda olacaklar. Karla mücadele eylem planı doğrultusunda grup köy yolları, taşımalı eğitim ve nüfus bakımından yoğun köy yollarının ulaşıma açılmasına öncelik vereceğiz. Ama sağlık, mahsur kalma, cenaze gibi acil durumlarda en yakın karla mücadele ekibi talep edilen yere yönlendirilecektir. Ancak vatandaşlarımızdan ricamızdır ki asılsız ihbarda bulunmasınlar. Çünkü asılsız ihbarlar karla mücadele ekiplerimizin işini aksatıyor. Bu tür davranışlar acil bir hastanın mağdur kalmasına da neden olabiliyor. Karla mücadele ekiplerimize şimdiden teşekkür ediyorum. Çünkü karla mücadelede görev yapmak aynı zamanda büyük bir fedakârlık işidir.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ