18 ilde 12 milyon yavru sazan suyla buluştu

Elazığ’da Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde, Ağın ilçesinde bulunan kafes işletmesinde balık hasadı ve balıklandırma etkinliği düzenledi. Etkinlik çerçevesinde 2021 yılında Keban üretim birimlerinde üretilen 12 milyon yavru sa

Çevre 10.05.2022 18:22:13 0
18 ilde 12 milyon yavru sazan suyla buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.05.2022 18:22

Elazığ’da Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde, Ağın ilçesinde bulunan kafes işletmesinde balık hasadı ve balıklandırma etkinliği düzenledi. Etkinlik çerçevesinde 2021 yılında Keban üretim birimlerinde üretilen 12 milyon yavru sazanın balığı stokların desteklenmesi amacıyla 18 ilde bulunan su kaynaklarına bırakıldığı bildirildi.

Valilik öncülüğünde Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Ağın ilçesinde balık hasadı ve balıklandırma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte ilk olarak öğrencilere akvaryum hediye edildi. Ardından kafeslerde balık hasadı yapıldı ve daha sonra yavru sazanlar su ile buluşturuldu. Aynı zamanda etkinlik çerçevesinde 2021 yılında Keban üretim birimlerinde üretilen 12 milyon yavru sazanın balığı stokların desteklenmesi amacıyla 18 ilde bulunan su kaynaklarına bırakıldığı bildirildi. Etkinliğe Vali Ömer Toraman, Ağın Kaymakamı Neslihan Kısa, Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, İl Müftüsü Selami Aydın, kurum müdürleri, vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Üretim potansiyeli ve kapasitesi yüksek bir memlekette yaşadıklarını belirten Vali Toraman, "Fırat Nehri her zaman insanlığa bereket sağlamış çok önemli bir nehir. Bu nehir üzerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 2 büyük eseri daha sonra meydana getirilmiş Keban Barajı ve Karakaya Barajı’dır. Fırat Nehri baraj gölüne dönüşmüş. Türkiye’nin en büyük baraj göllerine sahip bir il haline gelmişiz. Şartlar değişmiş ama bizim çalışkan vatandaşımız, üreticimiz her şarta uyum sağlamış. Bunun neticesi olarak da Elazığ iç sularda, kafes alabalık yetiştiriciliğinde Türkiye’de 1. sıraya yükselmiş. Dünyada da hatırı sayılır bir pazar elde etmiştir. Bununla ne kadar gurur duysak yeridir. Bu Elazığlı girişimcilerimizin tırnaklarıyla kaza kaza emekleriyle bu güne getirdikleri önemli bir potansiyeldir. Bu gün artık yalnızca canlı alabalık yetiştiriciliğiyle yetinmemiş alabalığı işleyerek daha katma değeri yüksek ürünler haline getirerek bu ürünlerin satış ve pazarlanmasına da büyük başarıyla yapar hale gelmişiz” dedi.

Balıkçığın günümüzde ve gelecekte tüm ülkelerin ekonomisine belirli bir yatırım ve çaba karşılığında sürekli gelir sağlayan bir faktör olduğunu aktaran İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, "Balıkçılının önemi sürekli ekonomik girdi sağlamanın yanında insan beslenmesinde yüksek düzeyde hayvansal protein içerir. Beslenme özelikle dengeli beslenmenin bilincinde olan ülkeler hayvansal protein kaynaklarını daha da zenginleştirmek için denizlerden ve iç sulardan yararlanmanın yollarını sürekli aramakta ve bu amaçla geleceğe yatırım yapmaktadırlar. Ülkemiz su ürünlerinin kullanılmasında, sürdürebilirliğinin sağlanması, kaynakların geliştirilmesi ve yapılacak çalışmaların stokları koruyacak şekilde geliştirilmesi gerekmektedir. Elazığ iç sularda da alabalık yetiştirme bakımından lider konumda olup 164 adet su üretimleri tesisinin 37 bin ton kurulu kapasitesi bulunmaktadır. Yıllık üretimimiz 25 bin ton civarındadır. Stoklarımızın korunması amacıyla 2021 yılında Keban üretim birimimizde üretilen 12 milyon sazan yavru balığı stokların desteklenmesi amacıyla 18 ilde bulunan su kaynaklarımıza bırakılarak balıklandırma faaliyeti gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ