Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Atatürk Üniversitesi Kampüsüne tam not

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Atatürk Üniversitesi Kampüsüne tam not

Genel 17.05.2023 13:22:31 0
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Atatürk Üniversitesi Kampüsüne tam not
Tarih: 17.05.2023 13:22 Güncelleme: 17.05.2023 13:22
Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇSUAM), Sıfır Atığa Entegrasyon Süreci kapsamında devam eden çalışmalarında sona yaklaştı.
Üniversite bünyesinde ortaya çıkan tehlikeli (kimyasal-tehlikeli/tıbbi-patolojik atıklar, atık ilaçlar, atık elektrikli elektronik eşyalar, bitkisel atık yağlar, madeni atık yağlar, atık akümülatörler, atık piller, atık kartuş ve tonerler) ve tehlikesiz (kağıt-karton, plastik, cam, metal atıklar ve organik, biyobozunur atıklar) birçok atığın yönetimi sürdürülebilir bir şekilde yürüten ve özellikle geri kazanılabilen atıkların gerek birim içi, gerekse birim dışı yönetimi için oluşturulan altyapı çalışmalarını büyük oranda tamamlayan Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.
Bu bağlamda; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) heyeti, atık yönetim politikaları göz önüne alınarak, nüfusu 50 binin üzerinde olan üniversiteler içerisinde; Türkiye geneli iyi uygulama örneği olarak 7 üniversite arasında gösterilen Atatürk Üniversitesinde söz konusu alanda yürütülen ve yürütülmesi planlanan çalışmaları yerinde incelemek, diğer üniversiteler için örnek teşkil edecek uygulamaları değerlendirmek ve altyapının tamamlanması adına gerekli destekleri belirlemek amacıyla yürütülen proje kapsamında Atatürk Üniversitesini ziyaret ederek kampüste incelemelerde bulundu.
Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile bir araya gelen heyete, Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Katı ve Tehlikeli Atık Yönetim Koordinatörü (KTAYK) Prof. Dr. Zeynep Ceylan refakat etti.
“Öğrencilerimizi Çevre Sorunları ve Sıfır Atık Konusunda Bilgilendiriyoruz”
Konuklarıyla çevre sorunları ve sıfır atık hakkında görüş alışverişinde bulunan Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin kadim geçmişine yakışır bir kampüse sahip olduğunu belirterek, kampüsü düzenli ve temiz tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını aktardı.
34 milyon metrekare alanıyla Türkiye’nin en büyük kampüsleri arasında yer alan Atatürk Üniversitesi kampüsünün, tamamının yeşil alan olduğunu söyleyen Rektör Çomaklı, bu kadar büyük bir alanı temiz ve düzenli tutmanın kolay olmadığını, 60 bin kişilik öğrenci kitlesinin çevre sorunları, kampüsün temiz kullanılması ve sıfır atık hususunda aralıklarla bilgilendirildiğini ifade etti.
Misafirlerine ziyaretleri için teşekkür eden Prof. Dr. Çomaklı, eşsiz güzellikteki üniversite kampüsünün sıfır atığa entegrasyon sürecini sürdürülebilir bir formatta yürütebilmesi için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ