Çatak-Bahçesaray karayolunda çığ önlemi

Çatak-Bahçesaray karayolunda çığ önlemi

Van Haberleri 4.11.2022 15:04:00 0
Çatak-Bahçesaray karayolunda çığ önlemi
Tarih: 04.11.2022 15:04 Güncelleme: 04.11.2022 15:04

Van’ın Çatak Belediyesi, kış mevsiminde yaşanan çığ tehlikelerine karşı iş makineleri ile ’palye’ adı verilen engebeli alanlar oluşturarak çığın düşme yönünü değiştirecek.
Çatak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta Çatak-Bahçesaray karayolunda bulunan 33 haneli ve yaklaşık 200 nüfuslu Yapılı mezrasında kış aylarında yaşanan çığ sorununu çözmek amacıyla çalışma başlattı. Köyün üst kısmında bulunan yüksek rakımlı dağlardan her yıl küçük veya büyük çığların düştüğü yamaçta çalışma yapan ekipler, kar kütlelerini durduracak ve ’palye’ adı verilen engebeli alan oluşturuyor. Böylelikle gelen çığın karayoluna ve yerleşim yerine düşmeden boş araziye yönlendirilmesi, can ve mal kaybı yaşanmaması sağlanacak.
Konu ile ilgili açıklama yapan Çatak Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Yalçın, şu an bulundukları yerin Görentaş Mahallesi Yapılı Sokak olduğunu belirterek, “Burası aynı zamanda Van-Bahçesaray yol güzergâhıdır. Bu yol güzergâhında ilçemize bağlı Yapılı Mezrası, Uzuntekne Mahallesi, Yukarı Narlıca Mahallesi ve Aşağı Narlıca Mahallesi bulunmaktadır. 2012 yılında Yapılı mezramızın içine düşen çığda 100 tane hayvan telef olurken, bir tane de minibüs hasar gördü. Belediye Başkanımız Abdurrahman Şeylan’ın talimatları ile bu sene ve bundan sonra bir daha bu tür felaketlerin yaşanmaması için çığ havzasına bir palye kurarak yönünü değiştirdik. Çığ bu sayede hem sokağın içine düşmeyecek hem de kara yolunu kapatmayacak. 2020 yılında güzergâhımızda yaşanan Bahçesaray çığ felaketinin bir daha yaşanmaması için Belediye Başkanımız Abdurrahman Şeylan’ın talimatları doğrultusunda bu çalışmayı gerçekleştirdik. Bundan sonra bir daha bu tür felaketler yaşanmayacak, çığ köyün içine girmeden arazinin içerisinden akıp gidecek. Allah bir daha felaket yaşatmasın” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ