Canlı bomba saldırısı 12 yıldır hafızalardan silinmiyor

Canlı bomba saldırısı 12 yıldır hafızalardan silinmiyor

Genel 28.10.2023 10:30:06 0
Canlı bomba saldırısı 12 yıldır hafızalardan silinmiyor
Tarih: 28.10.2023 10:30 Güncelleme: 28.10.2023 10:30
Bingöl’de 29 Ekim 2011’de gerçekleşen canlı bomba saldırısında teröristin üzerine atlayarak büyük bir faciaya engel olan Hatice ve oğlu Veysel Belgin’in vefatının ardından 12 yıl geçti ama acısı hafızalardan silinmedi.
Bingöl’de 29 Ekim 2011 yılında merkez Genç Caddesi PTT Kavşağı’nda bayram alışverişine çıkan Hatice Belgin, bu sırada kadın teröristi fark edip canlı bombanın üzerine atlamış, olayda kendisi, oğlu Veysel Belgin ve Mehmet Çibik hayatını kaybetmiş, 21 kişi de yaralanmıştı. Kadın teröristin eylemini fark edip üzerine atlayarak büyük bir faciaya engel olan ve sivil kahraman ilan edilen Hatice ve oğlu Veysel Belgin, vefatlarının 12’nci yıl dönümünde unutulmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli, aileyle birlikte kabirlerinin başına gelerek dualar etti, çiçekler bıraktı.

“O gün olan acımız halen yüreğimizde unutamıyoruz”
Eşinin ve oğlunun kabri başında dua eden Kadri Belgin, 12 yıl geçmesine rağmen acıyı halen yaşadıklarını belirtti. Belgin, “Bu yıl acımızın 12’nci yıl dönümü. O gün olan acımız halen yüreğimizde unutamıyoruz. Biz yaşadığımız sürece o acıyı unutmak mümkün değil. Devletimiz, canını ülkesi için feda eden insanları unutmamaktadır, her zaman bizleri soruyor, her yıl buraya geliyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün de geldik mezarlarının başında. Yıldönümü nedeniyle mezarlara çiçek bıraktık, duaları okuduk. Her hafta, her ay, her yıl geliyoruz” dedi.
Kahramanları hiçbir zaman unutmadıklarının altını çizen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Hasip Akça, devlet olarak sürekli olarak onların yanında olduklarını aktardı. Akça, “Bundan 12 yıl önce 29 Ekim günü şehidimiz Hatice Belgin ve oğlu Veysel ile Mehmet Çubuk, bir terör olayından dolayı hayatını kaybettiler. Hatice kardeşimiz, orada teröristi fark ederek kendisini üzerine atlayarak sivil kahraman olarak ilan edildi. Biz de vefatının 12’inci yılı nedeniyle mezarını ziyaret ettik. Ailesiyle, eşiyle, çocuklarıyla beraber. Kurum olarak, devlet olarak bize düşen onları sürekli olarak ziyaret etmek, onları unutmamak. İnşallah unutmayacağız, unutturmamaya çalışacağız” diye konuştu.
Hatice ve oğlu Veysel Belgin’in kabri başında diğer aile bireyleri de gelerek dualar etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ