Canik’ten deprem bölgesine yardım seferberliği

Canik’ten deprem bölgesine yardım seferberliği

Politika 7.02.2023 17:53:33 0
Canik’ten deprem bölgesine yardım seferberliği
Tarih: 07.02.2023 17:53 Güncelleme: 07.02.2023 17:53
Canik Belediyesi tarafından ilçede depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardım malzemelerini taşıyan tırlar dualarla deprem bölgesine yolcu edildi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Bu zorlu günleri birlik ve beraberlik içerisinde aşacak, yaralarımızı birlikte saracağız” dedi.
Canik Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ilçede depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasında toplanan yardım malzemelerini bölgeye gönderdi. Vatandaşlar tarafından belediyeye getirilen yardım malzemelerini taşıyan tırlar dualarla deprem bölgesine yolcu edildi. Depremden etkilen vatandaşlar için çalışmalarını aralıksız sürdüren Canik Belediyesi, deprem bölgesine ekipman sevkiyatına devam ediyor. Canik Belediyesi tarafından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere kamyon, paletli kepçe, tekerlekli kepçe ve ekskavatör deprem bölgesine sevk edildi.

Canik depremden etkilenen vatandaşlar için tek yürek
Vatandaşlardan tarafından belediyeye gelen yardım malzemelerinin hazırlanarak deprem bölgesine gönderildiğini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Ülkemizi derinden etkileyen depremin ardından vakit kaybetmeden belediyemiz arama kurtarma ekibini ve sıcak yemek aracımızı deprem bölgesine gönderdik. İlçemizde depremden etkilenen vatandaşlarımız için yardım kampanyası başlattık. İlçe halkımız yardım çağrımızla çok kısa bir süre içerisinde yardımlarını bizlere ulaştırdı. Gönüllü vatandaşlarımız ve personellerimizle birlikte yardım malzemelerini sınıflandırıp, hazır hale getirdik. Valiliğimiz ve AFAD ile koordinasyon halinde sürdürdüğümüz yardım çalışmalarımız neticesinde battaniye, kışlık kıyafet, ısıtıcı, gıda, bebek maması, bebek bezi, hijyen ve temizlik malzemeleri başta olmak üzere birçok insani yardım malzemelerinden oluşan tırlarımızı Canik’ten deprem bölgesine gönderdik. Başlattığımız yardım seferberliğine katılan tüm vatandaşlarımıza ve personelimize sonsuz teşekkür ediyorum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bu zorlu günleri birlik ve beraberlik içerisinde aşacak, yaralarımızı birlikte saracağız” şeklinde konuştu.

Canik Belediyesi ekipman sevkiyatını sürüyor
Deprem bölgesine ekip ve ekipman sevkiyatının devam ettiğini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Belediyemiz arama kurtarma ekibi ve sıcak yemek aracımız bölgede çalışmalarında devam ediyor. Valiliğimiz ve AFAD ile koordinasyon halinde sürdürdüğümüz çalışmalarla ikinci ekibimizi dün akşam saatlerinde deprem bölgesine gönderdik. Yardım tırlarımızla birlikte daha önce gönderdiğimiz destek ekipmanlarına ek olarak deprem bölgesinde çalışmalara katılmak üzere bir adet paletli kepçe, bir adet tekerlekli kepçe, bir adet ekskavatör ve bir adet kamyon gönderiyoruz. Tek temennimiz daha çok sevindirici haberler almak” diye konuştu.

Canik’te yardım seferberliği devam ediyor
Canik Belediyesi’nin ilçede depremden etkilenen vatandaşlar için başlattığı yardım kampanyası devam ediyor. Canik Belediyesi tarafından yapılan açıklamada vatandaşların yardım malzemelerini belediye önüne kurulan yardım kabul çadırına, tüm hanım konaklarına, Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’ne, Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’ne ve Canik Meşe Tesisleri’ne getirebileceği kaydedildi. Ayrıca vatandaşların belediyenin çağrı merkezini arayarak diledikleri noktadan yardım malzemelerini ekiplere teslim edebileceği bildirildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ