Çalmaşur ; “Kurumsal hafıza diri tutulacak”

Çalmaşur ; “Kurumsal hafıza diri tutulacak”

Kültür Sanat 21.02.2024 16:40:29 0
Çalmaşur ; “Kurumsal hafıza diri tutulacak”
Tarih: 21.02.2024 16:40 Güncelleme: 21.02.2024 16:40
Atatürk Üniversitesi tarafından, Ziraat Fakültesi Dekanlık binası karşısında yer alan Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümü binasında Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı tarafından açılışı yapılan Tarım Müzesi, ilk ziyaretçilerini ağırladı.
Eski dönemlerde gerek eğitim gerekse tarım yapmak amacıyla kullanılan makine ve teçhizatların yer aldığı Tarım Müzesinin ilk ziyaretçileri olan çocuklar tarım aletlerinin kullanım alanları ve tarım ürünlerinin işleniş serüvenini ilgiyle takip etti. Atatürk Üniversitesi kampüsünde eğitim veren Sabancı İlkokulu ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinden oluşan 120 kişilik gurup, geniş bir envantere sahip olan Tarım Müzesini gezerek geçmiş dönemlerdeki tarım usulleri ve kullanılan aletler hakkında bilgi aldı.
Öğrencilere Tarım Müzesi eserleri ile tarım geçmişini detaylarıyla anlatan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Çalmaşur, müzenin ilk ziyaretçilerinin minik öğrenciler olması hasebiyle mutluluk duyduklarını söyledi. Toplumdan her kesimin gelip göreceği ve aynı zamanda kurumsal hafızayı diri tutacak olan Tarım Müzesinin, özellikle eski tarım aletlerini göremeyen ve tarım ürünlerinin işlenişini yeni öğrenen çocuklar için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Dekan Çalmaşur, müzenin gelecek nesiller için önemli bir değer olduğunu aktardı.
Prof. Dr. Çalmaşur: “Burada gördüğünüz her alet 40 yıl önce, 50 yıl önce, 100 yıl önce kullanılıyordu. İnsanlar bu aletlerle tarlalarını ekip biçiyordu. Toplumlar o kadar hızlı bir şekilde değişiyor ki, bu değişime karşı koymak imkânsız hale geliyor. İşte bu müze bizi biz yapan, nereden nereye ulaştığımızı gösteren, kültürel birikimimizin muhafaza edilerek koruma altına alındığı ve gelecek nesillere de tarihi bir bilinç oluşturacak bir yatırımdır. Bu yatırımın hayata geçirilmesinde büyük emeği olan ve desteklerini sürdüren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür ediyor, müzemize 7’den 70’e herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ