Çalmaşur ; “Kurumsal hafıza diri tutulacak”

Çalmaşur ; “Kurumsal hafıza diri tutulacak”

Kültür Sanat 21.02.2024 16:40:29 0
Çalmaşur ; “Kurumsal hafıza diri tutulacak”
Tarih: 21.02.2024 16:40 Güncelleme: 21.02.2024 16:40
Atatürk Üniversitesi tarafından, Ziraat Fakültesi Dekanlık binası karşısında yer alan Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümü binasında Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı tarafından açılışı yapılan Tarım Müzesi, ilk ziyaretçilerini ağırladı.
Eski dönemlerde gerek eğitim gerekse tarım yapmak amacıyla kullanılan makine ve teçhizatların yer aldığı Tarım Müzesinin ilk ziyaretçileri olan çocuklar tarım aletlerinin kullanım alanları ve tarım ürünlerinin işleniş serüvenini ilgiyle takip etti. Atatürk Üniversitesi kampüsünde eğitim veren Sabancı İlkokulu ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinden oluşan 120 kişilik gurup, geniş bir envantere sahip olan Tarım Müzesini gezerek geçmiş dönemlerdeki tarım usulleri ve kullanılan aletler hakkında bilgi aldı.
Öğrencilere Tarım Müzesi eserleri ile tarım geçmişini detaylarıyla anlatan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Çalmaşur, müzenin ilk ziyaretçilerinin minik öğrenciler olması hasebiyle mutluluk duyduklarını söyledi. Toplumdan her kesimin gelip göreceği ve aynı zamanda kurumsal hafızayı diri tutacak olan Tarım Müzesinin, özellikle eski tarım aletlerini göremeyen ve tarım ürünlerinin işlenişini yeni öğrenen çocuklar için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Dekan Çalmaşur, müzenin gelecek nesiller için önemli bir değer olduğunu aktardı.
Prof. Dr. Çalmaşur: “Burada gördüğünüz her alet 40 yıl önce, 50 yıl önce, 100 yıl önce kullanılıyordu. İnsanlar bu aletlerle tarlalarını ekip biçiyordu. Toplumlar o kadar hızlı bir şekilde değişiyor ki, bu değişime karşı koymak imkânsız hale geliyor. İşte bu müze bizi biz yapan, nereden nereye ulaştığımızı gösteren, kültürel birikimimizin muhafaza edilerek koruma altına alındığı ve gelecek nesillere de tarihi bir bilinç oluşturacak bir yatırımdır. Bu yatırımın hayata geçirilmesinde büyük emeği olan ve desteklerini sürdüren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür ediyor, müzemize 7’den 70’e herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ