ÇAK, deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor

ÇAK, deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor

Genel 11.02.2023 18:53:01 0
ÇAK, deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor
Tarih: 11.02.2023 18:53 Güncelleme: 11.02.2023 18:53
Çiğli Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ÇAK), ülkemizi yasa boğan depremlerin yıkıcı etkisini derinden hisseden Osmaniye’de arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.
Geçmiş yıllarda ülkemizde meydana gelen deprem, sel ve yangın gibi birçok doğal afette arama kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev alan ÇAK Ekibi, İzmir Valiliği İl AFAD Acil Durum Müdürlüğü tarafından yönlendirildiği Osmaniye merkezde AFAD ve İzmir İtfaiyesiyle koordineli bir şekilde arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren arama kurtarma çalışmalarına katılan ÇAK Ekibi, Osmaniye’deki çalışmaların tamamlanmasının ardından ihtiyaç durumuna göre Adıyaman, Kahramanmaraş veya Hatay’a gönderilecek.

“AFAD ile koordineli çalışıyoruz”
ÇAK Ekibi’nin çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçü, “Depremin meydana geldiği ilk gün AFAD Acil Durum Müdürlüğü ile irtibat kurduk. Bu görüşme sonrasında ekibimizi Osmaniye’ye yolladık. Altı gündür orada arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyorlar. Ekibimizle sürekli irtibat halindeyiz. Bölgenin ve kendilerinin ihtiyaçlarıyla yakından ilgileniyoruz. Çalışmalarını kazasız belasız tamamlayıp kente dönmeleri için dualarımız onlarla” diye konuştu.

“Yerel ekipler hayati öneme sahip”
ÇAK Ekibi’nin geçmişten bugüne kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirten Gümrükçü, “Ülkemizin deprem bölgesinde yer aldığı gerçeğini göz önünde bulundurursak, doğal afet durumlarında hızlı müdahale için yerel arama kurtarma ekipleri hayati öneme sahip. Çiğli Belediyesi olarak, birçok doğal afetle mücadelede bizleri gururlandıran ekibimizi genişletmek için çalışıyoruz. Bu çerçevede Mahalle Arama Kurtarma (MAK) ekiplerimizi de kurmaya başladık. Aynı acıları yaşamamak için sorumluluklarımız dahilinde hareket etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ