Büyükşehir’in genç şefleri Türkiye şampiyonu oldu

Büyükşehir’in genç şefleri Türkiye şampiyonu oldu

Genel 10.01.2025 12:00:32 0
Büyükşehir’in genç şefleri Türkiye şampiyonu oldu
Tarih: 10.01.2025 12:00 Güncelleme: 10.01.2025 12:00
Gastronomide her geçen gün isminden söz ettiren Erzurum, son yıllarda gastronomi ve turizm alanlarında yaptığı ataklarla da dikkat çekiyor.
İstanbul’da düzenlenen 21. Uluslararası Gastronomi Festivali’nde 19 yaş grubunda Modern Türk Mutfağı kategorisinde düzenlenen yarışmaya Erzurum Büyükşehir Belediyesi adına katılan genç şefler, aldıkları başarıyla yarışmalara damga vurdu.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi adına yarışmalara katılan Dedeman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Erhan Taş, Efe Polat ve Emin Tuncay, hem bireysel hem de takım halinde birinci oldu. 50’si Türkiye’den 35’i de yabancı olmak üzere 85 jüri üyesinin belirlemeleri ile sonuçlanan yarışmada başarılı olan öğrenciler, elde ettikleri şampiyonlukları Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e armağan etti. Başkan Mehmet Sekmen, Türkiye Şampiyonu olan genç şefleri tebrik etti.
Başkan Sekmen, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti: “Günümüz dünyasında gastronomi, hiç olmadığı kadar değer görmüş hiç olmadığı kadar kentlerin, ülkelerin gelişimine katkı sağlamıştır. Bu gelişen dünyanın, gastronomi gelişmelerini yakından takip ediyoruz. Türk mutfağı içinde Erzurum mutfağının önemini her fırsatta dile getiriyor ve bu alanda önemli adımlar atıyoruz. Hatta bu alanda ‘Erzurum Kahvaltısı’nın duyurulması noktasında da son bir ayda önemli gelişmeler kaydettik. Bir yandan Erzurum’u gastronomi alanında dünyanın tanınan kentlerinden biri yapma hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerlerken bir yandan da bu muazzam kültürün bayrak taşıyıcısı genç kardeşlerimizi destekliyoruz Bugün de şehrimizin gencecik evlatları, İstanbul’da önemli bir organizasyonda aldıkları başarılarla bizleri gururlandırdı. Bu başarılar bizleri daha çok çalışmaya sevk ederken, gastronominin geleceğine dair de daha güçlü bir bakış açımız oluşuyor. Evlatlarımızı yürekten kutluyorum, başarıları daim olsun.”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ