Büyükşehir’den "Kadir Gecesi" özel programı

Büyükşehir’den "Kadir Gecesi" özel programı

Genel 27.03.2025 15:31:46 0
Büyükşehir’den
Tarih: 27.03.2025 15:31 Güncelleme: 27.03.2025 15:31
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında "Kadir Gecesi" özel programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Prof. Dr. Abdurrahman Ateş konferans verdi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen program, Nikah Sarayı’nda gerçekleştirildi. Program, Hafız Ahmet Tayyar ve Hafız Serdar Uzala tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Ateş bir konferans verdi. Prof. Dr. Ateş, "Tilavetten Kıraata Kur’an Tasavvurumuz" konulu konferansta Kur’an-ı okuyup anlamanın ve yaşamanın önemini anlattı.

Prof. Ateş, "Kur’an indirildiği geceyi Kadir yaptı, ona bir kıymet biçti. Kur’an indirildiği ayı Ramazan yaptı. Bütün ayların en üstünü yaptı. Kur’an indirildiği şehri ‘beledil emin’ yaptı, Tin suresinde geçtiği gibi, Mekke’yi emin belde hale getirdi. Kur’an, kendisini indiren Allah ile Resulullah arasında aracılık yapan Cebrail’e ‘Ruh’ul emin’ vasfını verdi, onu emin yaptı ve nihayetinde Kur’an, kendisine muhatap olarak kabul eden insanlara mü’min vasfını verdi. Kur’an, kendisinin muhatabı olan insanların adını mü’min yaptı. Kur’an bu ismi verdiğine göre her bir Müslümanın, Kur’an’ın yakıştırdığı, nitelediği bu vasfa sahip olup olmadığını kendi hayatında sorgulamak durumundadır. Ramazanlar bizim için bu sorgulamaların bir fırsatıdır, fırsatı olmalıdır" dedi.

Kadir Gecesi özel programının ardından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında her hafta Sanat Sokağı’nda düzenlenen Kahoot! Bilgi Yarışması’nın finali Nikah Sarayı’nda gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen, Ramazan ayı süresince yoğun ilgi gören Kahoot! Bilgi Yarışması’nın Umre ödüllü finali Kadir Gecesi’nde yapıldı.
Ramazan ayı boyunca hafta sonları her akşam düzenlenen yarışmalar, özellikle gençlerin dini bilgilerini pekiştirmelerine imkan sağladı. Siyer, İslam Tarihi ve İlmihal konularında gerçekleştirilen yarışmalarda, her etkinlikte dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncülere çeşitli ödüller verildi. Ramazan ayının manevi atmosferini ilimle pekiştirmeyi hedefleyen yarışmalar, hem eğlenceli hem de öğretici yapısıyla dikkat çekti. Katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşen yarışmalar, aynı zamanda toplumsal birlik ve beraberliğe de katkı sundu.
Kadir Gecesi’ne özel olarak hazırlanan final programında ise büyük heyecan yaşandı. Kadir Gecesi’nde gerçekleştirilen özel yarışmada birinci olan Ahmet Sevinç, Umre ziyareti ödülünün sahibi oldu. Yarışmada ilk 5’e giren diğer katılımcılara da çeşitli hediyeler takdim edildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ