VASKİ’den büyük tasarruf

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, kurumun tek kuruşunu boşa harcamamak için kılı kırk yardıklarını belirterek, “VASKİ atölyeleri iş üretiyor, kurum tasarruf ediyor” dedi.

Van Büyükşehir 28.12.2018 12:49:12 0
VASKİ’den büyük tasarruf
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.12.2018 12:49

Van ve ilçelerinde içme suyu temininde kullanılan ve bilhassa sondaj pompalarının büyük yekûn tutan dinamo sarım ve diğer onarım işlemleri VASKİ Makine İkmal Garajında yapılmaya başlandı. Daha önceleri il dışına gönderilen ve büyük maliyetlerle onarılan motor ve sondaj makineleri, artık VASKİ’nin kendi imkânları ile yapılmaya başlandı. Dışarıya gönderilen ve uzun süre tamirden gelmesi beklenen motorların iş kaybına da sebebiyet vermesi ciddi sıkıntılar oluşturuyordu. VASKİ Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı makine ikmal atölyesinde devreye giren yeni bobin sarım makinesi ile artık dışarıdan hizmet alınmıyor. Daha önce motor ve sondaj makinelerinin dinamo sarımı için harcanan yüz binlerce lira da kurumun kasasında kaldı.

Sondaj pompalarının sarımı, iş makinelerinin kullandığı hortumların kesme, soyma, sıkma presi, araç klima gaz dolum cihazı gibi işlemleri bundan böyle kurumun kendi personelleri tarafından yapılıyor. Bu işlemlerin devreye alınması ile kurumda ciddi tasarruflar sağlanırken, teknolojik olarak da yeniliklerle donatılmış oldu.

Atölyede iki sarım ustasıyla her türlü sarım işlemi gerçekleştiriliyor. Atölyenin faaliyette bulunduğu 4 aylık sürede 32 motor sarımı yapıldı. 50 beygir gücünde bir motorun sarımı daha önceleri piyasaya bin 800 TL’ye yapılırken, VASKİ kendi imkanları ile bunu 400 yüz TL gibi bir maliyetle gerçekleştirmeyi başardı. Kurum, bu hizmetle tasarrufta büyük bir aşamaya getirilerek imkânların halk için kullanılması sağlandı.

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş da, çalışmaları başından beri yakından takip ederek, ekiplerden işlemler hakkında bilgiler aldı. Tekataş, kurumun tek kuruşunu boşa harcamamak için kılı kırk yardıklarını belirterek, “VASKİ atölyeleri iş üretiyor, kurum tasarruf ediyor. Bu millete hizmet borcumuz var, bunu ödemek için var gücümüzle çalışmaya ve tasarruf ederek üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ