VASKİ genel müdüründen su israfı uyarı

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, vatandaşlara su israfı konusunda uyarıda bulunarak, “İçme suyumuz altın değerindir israf etmeyiniz. İçme suyunu sulama amaçlı kullanmayınız” dedi.

Van Büyükşehir 14.06.2018 14:45:09 0
VASKİ genel müdüründen su israfı uyarı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.06.2018 14:45

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, bayram arifesinde su israfı konusunda vatandaşları bir kez daha uyararak, “Başkasının hakkını gasp ederek kul hakkına giriyorsunuz. Su gibi aziz bir nimeti böyle hor kullanmayalım. İçme suyumuz altın değerindedir, israfını engelleyelim. Altın sokağa atılmayacak değerde isi, içme suyu da bağ bahçede kullanılmayacak kadar değerlidir. Van’da içme suyunun sulama amaçlı kullanılmasından ve bayram öncesi sokak aralarında halıların yıkanmasından oluşan su israfının ciddi boyutlara ulaştı. Bu yüzden suyu azalan ve şikayetçi olan mahalleler var. Kul hakkı, kardeşlik hukuku, birlikte yaşama kültürü diyorsak başkasının hakkını gasp etmemeliyiz. Bu su israfı bilhassa bu Ramazan ayı ve Bayram öncesinde şiddetli kaçırmamamız gereken bir hareket olmalıdır" dedi.


Tekataş, , kurum olarak Bayram öncesi bağ bahçeyi içme suyu ile sulayanlar ile ilgili bir çok şikayet aldıklarını ifade etti. Ekiplerin buna hemen müdahale edip, gereken yasal işlemleri başlattığını söyleyen Tekataş, “Bundan şiddetle kaçınmamız gerekir. Komşumuzun ve diğer hemşerilerimizin hakkına giriyoruz. Onların su gibi bir nimetten faydalanmasını engelliyoruz. Buna hakkımız yok. Bunca elektrik parası ödeyip, zahmet çekip size temiz su ulaştırıyoruz. Ancak bu temiz ve kaynak suyu olan içme suyumuzun sulama amaçlı kullanılması sonucu maalesef sıkıntılar yaşanıyor. Kul hakkını yemek sadece parasını gasp etmek değildir. Onu en temel gereksinim olan sudan mahrum bırakmak, içeceği suyu bahçede israf etmek de kul hakkıdır buna özenle dikkat etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ