İtfaiye eri olmak için ter döktüler

Van Büyükşehir Belediyesi, itfaiye eri kadrosuna alınacak adayların mülakatlarına başladı.

Van Büyükşehir 2.07.2018 15:40:09 0
İtfaiye eri olmak için ter döktüler
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.07.2018 15:40

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesine ait Atatürk Kültür Parkı’nda bulunan tesiste Genel Sekreter Mustafa Yalçın başkanlığında gerçekleştirilen mülakatta, adaylar ter döktü. Toplamda 100 kişinin alınacağı itfaiye eri kadrosuna 643 ön başvuru alınırken, bunlardan 471 kişi mülakata girmeye hak kazandı. 


İtfaiyeciliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, itfaiye erinin kutsal sayılan can ve mal güvenliği için çalıştığını söyledi. Mülakata gireceklere sınavla ilgili sınav komisyonu adına ön bilgiler veren Genel Sekreter Yalçın, “İlk defa atama yapılacak olan itfaiye eri alımı için 28 Mayıs ve 15 Haziran 2018 tarihleri arasında ilana çıktık. Bu tarihler arasında yönetmeliğe göre uygun olan şahısların başvurularını kabul ettik. Bu süre zarfında ön başvuru anlamında lisans düzeyinde 121, ön lisans düzeyinde 245 ve lise düzeyinde 277 olmak üzere 643 ön başvuru aldık. Ön başvurudan sonra, süresi içinde evraklarını teslim eden, boy/kilo oranı, sürücü belgesi ve aranan diğer şartları taşıyan 471 aday mülakata girmeye hak kazandı. Bugün mülakatımızı da büyük bir şeffaflık içerisinde gerçekleştiriyoruz. Tabi bu iş sadece mülakatla bitmeyecek, ayrıca bu arkadaşlarımız ‘dayanıklılık ve yeterlilik’ dediğimiz uygulamalı testlere de tabi tutulacaklar. Tüm bunların sonunda 100 arkadaşımız itfaiye eri olmaya hak kazanacak. Sonucun hepimiz açısından hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 


Sözlü mülakat için sıra bekleyen Sinan Bilici ise, sivil savunma ve itfaiyecilik ön lisans mezunu olduğunu belirterek, “Başvurumuzu yaptık. Sözlü mülakat için de bir aya yakındır hazırlanıyorum. Fiziki yeterlilik, boy, kilo ve sağlık noktasında bir sorun yok. Mülakat için sıra bekliyorum. Heyecanlıyım. İnşallah hayırlısı olur” diye konuştu. 


Katılımın yoğun olduğu mülakatta başarılı olan adaylar, 6 Temmuz 2018 Cuma günü ise ‘dayanıklılık ve yeterlilik’ testlerine tabi tutulacak. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ