Bursa, Hatay’da barınma için düğmeye bastı

Bursa, Hatay’da barınma için düğmeye bastı

Genel 14.02.2023 18:06:33 0
Bursa, Hatay’da barınma için düğmeye bastı
Tarih: 14.02.2023 18:06 Güncelleme: 14.02.2023 18:06
Depremden etkilenen Hatay’da geçici yaşam alanları oluşturmak, seyyar tuvaletler kurmak ve Türkiye genelinden gelen yardımları dağıtmakla görevlendirilen Bursa Büyükşehir Belediyesi, barınma sorunu için düğmeye bastı. Hatay eski cezaevi alanında kurulacak çadır kent ve konteyner kent için zemin düzenleme çalışmalarına başlandı.
Türkiye’yi yasa boğan depremin hemen ardından, tüm birimleriyle adeta alarm durumuna geçen ve ilk bir hafta Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde arama-kurtarmadan sosyal yaşam destek faaliyetlerine kadar her alanda önemli çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Hatay’a dev bir şantiye kurdu. Hatay’da geçici barınma sorununun çözümü, seyyar tuvaletlerin kurulumu ve bakımı ile gelen yardımların koordinasyonu ile görevlendirilen Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görevlerini tamamlayan ekiplerini Hatay’a çekti. Halen tüm deprem bölgesinde 915 personel ve 251 araçla görev yapan Büyükşehir Belediyesi, bu personelin 290’ını ve araçların da 111’ini Hatay’da görevlendirdi.
300 çadır, 50 konteyner
Bursa’dan yola çıkan destek ekiplerinin de ulaşmasıyla birlikte Hatay Antakya’da çalışmalara start verildi. İlk geçici konut alanı olarak eski cezaevi alanı ve çevresindeki 20 dönümlük alan belirlenirken, ekipler sahada zemin düzenleme çalışmalarına başladı. Bu bölgede 300 çadır ve 50 konteynerden oluşan geçici bir yaşam alanı oluşturulacak. Konutların yanında, bölgede kalacak depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal donatı alanları da yapılacak.
“Soğuktan kurtaracağız”
Depremin ilk gününden beri afet bölgesinde olan, Gaziantep’teki çalışmaların ardından hafta sonu Hatay’da görevlendirilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da çalışmaları bizzat sahada takip ediyor. Depremin 10 ili etkilediğini, Hatay’ın en kötü durumdaki illerden biri olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “Bursa olarak Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da destekler veriyorduk fakat Gaziantep’teki ekiplerimizi şu an buraya çektik. Bursa’dan da takviye alarak hem altyapı hem de üst yapı ile alakalı çalışmalar yapıyoruz. Özellikle makine ekipmanımızla yeni çadır kentler oluşturmak, seyyar tuvaletler kurmak adına yoğun gayretimiz var. Bugün itibariyle çalışmalara yoğun şekilde başladık. İnsanları soğuktan bir an önce kurtarmak için konteynerler ve çadır kentler oluşturmaya çalışıyoruz. Ekip arkadaşlarıma da gayretli çalışmaları için teşekkür ediyorum. Tekrar geçmiş olsun, hepimizin başı sağ olsun. Ama hayat devam ediyor. Devlet millet işbirliği içerisinde bu zor günleri hep beraber atlatacağız inşallah” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ