Bu tuzak hepinizin başına gelebilir! Sosyal medyadan alışveriş yapanlar dikkat

Sosyal medyada gördüğü televizyon ilanı 4 bin 650 TL’sine mal oldu.

Ekonomi 3.10.2023 17:25:00 0
Bu tuzak hepinizin başına gelebilir! Sosyal medyadan alışveriş yapanlar dikkat
Tarih: 03.10.2023 17:29 Güncelleme: 03.10.2023 17:25

Bartın’da yaşayan bir kişi, bir sosyal medyada gördüğü satılık televizyon ilanı ile toplam 4 bin 650 TL dolandırıldı. Kurumsal bir alışveriş sitesini de kopyalayan şahıslar, “para askıda kalmış” diyerek defalarca aradıkları Şahin Özdemir'i tekrar dolandırmak istediler.

Bartın’da yaşayan Şahin Özdemir, yaklaşık 2 hafta önce sosyal medya ağı olan Facebook’un Market Plus uygulamasında 8 bin 750 TL’ye satılan bir televizyonu görerek satan şahsa ulaştı. Telefonla görüşen Şahin Özdemir, yaptığı pazarlık sonucu televizyon için 4 bin 400 TL’ye anlaştı. Karşıda görüştüğü ve isminin A.K. olduğunu belirten kişi, parayı göndermesi halinde televizyonu paketleyerek kargoya verebileceğini ifade etti. Şahin Özdemir ise ürünü kargoya vermesi halinde parayı havale edebileceğini söyledi. Bunun üzerine ise şahıs, ilanın sahibinden.com isimli alışveriş sitesinin linkini göndererek, buradaki param güvende uygulaması ile parayı havale edebileceğini, kendisine gelecek bildirimin ardından ürünü kargoyla göndereceğini kaydetti. Bunun üzerine verilen bir başka kişinin hesap numarasına param güvende uygulaması ile parayı gönderdiğini belirten Şahin Özdemir, bir süre sonra tekrar aradığı kişiye havaleyi yaptığını söyleyerek ürünün çıkartılmasını istedi.

Kendisine atılan link üzerinden "param güvende uygulaması" ile parayı ödediğini ifade eden Şahin Özdemir, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Facebook’un Market Plus uygulamasında gördüğüm bir ilan için fiyat verdik. Yazıştık anlaştık. Ödemeyi nasıl yapacağımı sorduğumda, ilanım sahibinden.com da olduğunu ve linki göndereceğini söyledi. Param güvende uygulaması üzerinden parayı gönderebileceğimi söyledi. 250 TL de uygulama için yatırmamı söyledi. Ben de ilandaki param güvende ile anlaştığımız televizyon fiyatını gönderdim. Gönderirken, bir başkası adına parayı havale ediyorsunuz. Daha sonra güya sahibinden.com aracılığıyla bu arkadaşa bildirim gidecekti. Bu kişi de anlaştığımız televizyonu bize gönderecekti. Biz parayı havale ettim, aradan birkaç saat geçince televizyonun sahibini aradım. Parayı gönderdiğimi söyleyerek, bildirimin gelip gelmediğini sordum. Bildirimin gelmediğini söylediler” dedi.

Şahsı tekrar arayan Şahin Özdemir’e ise bu kez “paran askıda kalmış” denilerek tekrar aynı rakamın gönderilmesini istedi. Bunun üzerine dolandırıldığını düşünen Özdemir, alışveriş sitesinin iletişimlerine ulaşınca dolandırıldığını anladı. Özdemir, “Tekrar aradığımda, işlemi yanlış yapmışsın. Parayı tekrar havale etmen lazım, açıklamaları yanlış girmişsin. Paran askıdaymış. Aynı parayı tekrar havale edersen, önceki parayı sana iade edecekler. Para bana ulaşınca televizyonu kargoyu vereceğim dedi. Öyle şey olmayacağını söyleyerek, paramın iade edilmesini istedim. Param geri gönderilince tekrar söylediğiniz açıklamaları yaparak, parayı yeniden göndereyim dedim. Öyle olmaz, bir daha göndermen lazım dediler. Ben de anladım ki, bu işte bir iş var. Parayı göndermedim. Daha sonra ise verdiği ilan numarasını sahibinden.com’a girdiğimde, böyle bir ilan olmadığını gördüm. sahibinden.com’u aradım, görevli ile irtibata geçtim. İlan numarasını verdiğimde, böyle bir ilanın olmadığını, kendi sitelerinin kopyalanmış, sahte olduğunu öğrendim” ifadelerini kullandı. Yaşanan olayın ardından bir süre şahsın telefonuna ulaşamayan Şahin Özdemir’e daha sonra tekrar kendisine ulaşan şahıslar tarafından tekrar tekrar aynı paranın gönderilmesi halinde televizyonun gönderileceği söylendi. Tekrar tekrar para istenen Özdemir, evlerinin bulunduğu bölgedeki jandarma karakoluna başvurarak, şahıslardan şikayetçi oldu.

Kendisini dolandırılanların bir an önce yakalanmasını isteyen Özdemir, kendisi gibi bir başkalarının dolandırılmaması için ise vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Zaman maalesef kötü, güven ortadan kalkmış. Gözünüzle görmediğiniz, elinizle dokunmadığınız malı almayın. Ucuzluğunuza heves etmeyin. Bu zamanda böyle insanlar çok. İnsanların iyi niyetini suiistimal ediyorlar. Hele ki internet sitesi üzerinden alışveriş etmeyin. Özellikle kurumsal bir firmanın güvencesi altına alınmayan ürünü almayın” diye konuştu.

Kaynak: Yeni Akit
 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ