Bölge Müdürü Yavuz; Şenkaya Tütenocak ve Sarıyar barajlarında incelemelerde bulundu

Bölge Müdürü Yavuz; Şenkaya Tütenocak ve Sarıyar barajlarında incelemelerde bulundu

Genel 7.11.2022 16:31:00 0
Bölge Müdürü Yavuz; Şenkaya Tütenocak ve Sarıyar barajlarında incelemelerde bulundu
Tarih: 07.11.2022 16:31 Güncelleme: 07.11.2022 16:31
DSİ Bölge Müdürü Yavuz; Şenkaya Tütenocak ve Sarıyar barajında bir dizi incelemelerde bulundu.
DSİ Erzurum 8. Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz, Şenkaya Belediye Başkanı Yavuz Bedir ile birlikte ilgili Şube Müdürlerinden oluşan heyetle taş tahkimatı sedde imalatı yapılması planlanan Leksor deresinde incelemelerde bulundu. Paşalı, Penek, Balkaya mahalleleri Urlu vadisinde yapılması istenilen Uğurlu Barajı yeri ile Tütenocak ve Sarıyar Barajlarında çalışmaları yerinde inceledi.
Bölge Müdürü Yavuz, ilk önce Şenkaya Tütenocak Baraj İnşaat sahasında yürütülmekte olan çalışmaları yerinde inceleyerek gelinen seviye hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
Daha sonra Belediye Başkanı Bedir ve çalışma arkadaşları ile birlikte 2022 yıl sonu itibari ile su tutulması planlanan Sarıyar Barajına geçerek yürütülmekte olan çalışmaları inceledi.
Bölge Müdürü Yavuz incelemelerinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Şenkaya Belediye Başkanımız Sayın Yavuz Bedir ve çalışma arkadaşlarımız ile birlikte şirin ilçemizde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyip aynı zamanda Başkanımızın taleplerini de yerinde görüp değerlendirmek istedik.
Bu doğrultuda tamamlandığında 1 milyon 567 bin m su biriktirme hacmine sahip olup 5.100 dekar tarım arazisinin sulanmasına hizmet edecek olan Şenkaya Tütenocak Barajında incelemelerde bulunduk. Daha sonra yılsonu itibari ile su tutma işlemini gerçekleştirmeyi planladığımız temelden 30 metre yüksekliğinde olup 625 bin m su depolama kapasitesi ile 1.600 dekar tarım arazisinin modern sulama sistemi ile sulayacak olan Sarıyar Barajında incelemelerde bulunup işlerin bir an önce tamamlanarak faydaya dönüşmesi talimatını verdik.
Akabinde toplu makinalı çalışmalar çerçevesinde yapılması planlanan Leksor deresinde incelemelerde bulunduk, Paşalı, Penek ve Balkaya Mahalleleri Urlu vadisinde yapılması talep edilen Uğurlu Baraj yerini inceledik. Amacımız yapılan çalışmaların bir an önce tamamlanarak halkımızın hizmetine sunmaktır” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ