Bodrum Belediyesi tarafından çadırlar ve prefabrik ev kuruldu

Bodrum Belediyesi tarafından çadırlar ve prefabrik ev kuruldu

Genel 10.02.2023 15:35:13 0
Bodrum Belediyesi tarafından çadırlar ve prefabrik ev kuruldu
Tarih: 10.02.2023 15:35 Güncelleme: 10.02.2023 15:35
Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan iki büyük depremin etkileri sürerken Bodrum halkının dayanışması sayesinde deprem bölgesine an itibariyle 105 yardım tırı gönderildi. Yardımlar aktif bir şekilde sürerken depremden kurtulan vatandaşların barınması için Bodrum Belediyesi tarafından çadırlar ve prefabrik ev kuruldu.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerini merkeze alan büyük iki depremin ardından yaşanan afet sonrası ilk günden bu yana yardımseverler seferberlik ilan ederken bölgelere ulaşan tüm arama kurtarma ekipleri büyük bir güç birliğiyle enkaz kaldırma çalışmalarına katılıyor.

Barınma ihtiyacı gideriliyor
El birliğiyle yaraların sarılmaya çalışıldığı afet bölgelerinde Bodrum’daki kurum ve kuruluşların destekleri ve Bodrum Belediyesi’nin yoğun çalışmalarıyla İskenderun-Arsuz arasındaki bölgede prefabrik evler ve çadırlar kurularak mağdur olan vatandaşların barınma ihtiyacı giderilmeye çalışılıyor. 400 metrekarelik prefabrik yapının kurulması için çalışmaları başlatan belediye ekipleri, tuvalet, duş başta olmak üzere her türlü ihtiyacın karşılanması için canla başla çalışıyor. Bodrum Belediyesi’ne ait sağlık ekibi bir taraftan çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan bölgeye sevk edilen seyyar revir ile alanlarda depremzedelerin tedavilerini yapacak. Mobil mutfaklarda da Bodrum’dan giden aşçılar yemek yaparak vatandaşların sıcak yemek ihtiyacını karşılıyor.

Okul kantininde depremzedelere hizmet veriyorlar
Elbistan’da bulunan Bodrum Belediyesi ekibi, yetkililer ile iş birliği yaparak Elbistan Fen Lisesi kantinini gerekli ihtiyaç malzemelerini tedarik ederek hizmete açtı. Belediye personeli okul kantininden depremzede vatandaşlara çay ve atıştırmalıklar ikram ediyor.

“İhtiyaçları sıcağı sıcağına belirliyoruz”
Yemek dağıtımına ve çadır kurumuna bizzat katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, birlikte bu ağır ve karanlık günleri aşacaklarını ifade ederken, “Bölgede geçen süreçte vatandaşlarla iletişime geçerek onların ihtiyaçlarını sıcağı sıcağına görmek çok büyük önem taşıyor. Bu sıcak temaslarla en önemli ihtiyacın barınma, ısınma ve beslenme olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine depremzedelere çadır kent kurmaya başladık. Koordineli ve sistemli bir çalışma ile tespit edilen bölgede çadır ve prefabrik ev kurmaya devam edeceğiz” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ