Bitlis’teki liselerden patent eğitimi

Bitlis’teki liselerden patent eğitimi

Eğitim 24.10.2022 14:04:23 0
Bitlis’teki liselerden patent eğitimi
Tarih: 24.10.2022 14:04 Güncelleme: 24.10.2022 14:04
Bitlis genelinde bulunan meslek liseleri hem kendi logolarını hem de okulda ürettikleri ürünü tescillemek için patent eğitimi alıyor.
Okulların müdür yardımcıları, özellikle ürettikleri ürünlerin satışını daha güvenli bir halde yapmak için patent eğitimi alıyor. 18 saatlik eğitimin sonunda ilk olarak okullarının logolarını markalaştırmak için Türk Patent ve Markalaştırma Kurumuna başvuru yapıyorlar. Eğitim alan müdür yardımcıları, okullarının logo patentini aldıktan sonra ise yine okullarının atölyelerinde ürettikleri ürünlerin patentini almak için başvuru yapacaklar.
Eğitimler hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bitlis Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Kenanoğlu, şimdiye kadar 37 okuldan 73 başvurunun yapıldığını belirterek, “Bitlis Merkez Şehit Mahir Ayabak İlkokulunda meslek liselerimizde üretilen ürünlerin marka ve patent haklarını almak için meslek liselerimizin birer müdür yardımcısını alıp burada eğitime tabi tuttuk. Şu an patent kurumuna başvurarak, üretilmiş olan ürünlerimizin marka değerlerini tescil ettirerek, Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğünün meslek liselerinde oluşan bu ürünleri tescil ettirerek fabrika gibi seri üretime geçmeyi hedefliyoruz. İlimizde bu eksende meslek liselerinde üretilen ürünlerin marka haklarını almak için bugün arkadaşlarımızı topladık. Şu an başvuruları alıyoruz. Şimdiye kadar 37 okulumuzdan 73 başvuru yaptık. Başvuru süreci bittikten sonra üretilen ürünlerimizi marka haline getirebilmek için tekrar başvuru sürecini sürdüreceğiz. Şu andaki amacımız üretilen ürünlerin marka değerlerini tescil ettirmektir. Eğitimlerimiz 18 saat sürdü. Her meslek lisesinden bir müdür yardımcısı bu eğitimleri aldı” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ