Bitlis’te ikna edilen bin 41 öğrenci okula kazandırıldı

Bitlis’te ikna edilen bin 41 öğrenci okula kazandırıldı

Eğitim 24.01.2023 12:26:06 0
Bitlis’te ikna edilen bin 41 öğrenci okula kazandırıldı
Tarih: 24.01.2023 12:26 Güncelleme: 24.01.2023 12:26
Bitlis’te belirli nedenlerden dolayı okuldan ayrılmak zorunda kalan bin 41 öğrenci, öğretmenlerin çalışmaları sonucu yeniden eğitime kazandırıldı.
Bitlis il genelinde gerek öğretmenler gerekse milli eğitim müdürlüğü personelleri yürüttükleri ikna çalışması çerçevesinde 5 aylık bir sürede 521 kız ve 520 erkek olmak üzere toplam bin 41 öğrenci yeniden okulla buluşturuldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okula devam etmediği belirlenen öğrencilerin eğitimlerine devamlılıklarını sağlamak amacıyla hem şube müdürlerinden hem de öğretmenlerden ekipler oluşturdu. Toplamda 20 ekipten oluşan ikna ekibi, özellikle köylerde 5 ay gibi kısa bir sürede yürüttükleri özverili çalışmalarla hem öğrencilerle hem de aileleri ile görüşerek öğrencilerin hayallerine kavuşmalarına aracı oldular.
Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Tathtalı ve merkeze bağlı Konuksayar köylerine giden ekipler, Emsal Genç ve Mücella Üzerk adlı kızları yeniden okula kazandırdılar. Zaman zaman oluşturulan ikna ekibiyle öğrenci ve aileleri ile görüşmeye giden Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, 8. sınıf öğrencisi Emsal Genç’i okuluna, annesini ise lise diploması almaya ikna etti.
Geçtiğimiz eylül ayından bu yana temel eğitimde 932, ortaöğretimde ise 109 öğrenciyi yeninden okula kazandırdıklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, “Çok bereketli bir gün oldu. Okulunu 8’inci sınıfta bırakan Emsal isimli genç kızımızı bir daha okula kazandırdık. Kızımız çeşitli nedenlerden dolayı okulunu bırakmıştı. İkna ekiplerimiz ile birlikte görüştükten sonra kızımızın hedeflerinin ne kadar büyük olduğunu, bundan sonra spor lisesine devam etmek istediğini bize söyledi. Eve gelince annesi ile de görüştük. Annesini de ortaokulu bitirdiğini duyunca, hanımefendiye bir teklifte bulunduk. Açık lise öğrencimiz olur musunuz dedik? Kendisi de memnuniyetle bunu kabul etti. Böylelikle kızımızı 8’inci sınıfa, annesini de açık lise öğrencisi yapacağız. Çalışmalarımız sene başından bu yana devam ediyor. Sene başından bu yana temel eğitimde 932, ortaöğretimde de 109 öğrenci kazandırdık. Toplamda bin 41 öğrenci kazandırdık. Sadece aralık ayında 308 öğrenci kazandırmıştık. Bu öğrencilerden biri de Emsal kızımız” diye konuştu.
Kırsalda bulunan 101 okulun fiziki şartlarının gayet iyi olduğunu anlatan Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti:
“Kırsalda fiziki altyapımız gayet iyi ve 101 ortaokulumuz var. Bu okullarımızın temel esprisinden bir tanesi de kız çocuklarımız ortaokulu bitirdikten sonra talep oluyor. Geçmişte kırsalda kız çocuklarının okumalarının önünde problemler vardı. Çocuk ilkokulu bitiriyordu. Ortaokul, lise derken uzun bir süreç oluyordu. Şimdi kapısının önünde ortaokulu bitirdiği için artık böyle bir süreç yaşamıyoruz. Şu an okul terklerinin olduğu yerler, kırsal yerler. Ortaokulların olmadığı yerler. Kızımız için, annesi için bugünkü çalışmalarımız hayırlara vesile olur inşallah.”
Okula tekrar gitmenin heyecanını yaşayan 8. sınıf öğrencisi Emsal Genç ise spor lisesinde okuyarak sporcu olmak istediğini söyledi.
Anne Fadime Genç de, kızının okulu bırakmasına çok üzüldüğünü, ancak yeniden okula gideceği için çok mutlu olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürü Korkmaz ve ekibine teşekkür eden anne Genç, kendisinin de açıktan lise okuyacağını söyledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ