Bitlis’te açılan ücretsiz futbol okuluna rekor başvuru

Bitlis’te açılan ücretsiz futbol okuluna rekor başvuru

Van Spor 6.07.2023 13:20:21 0
Bitlis’te açılan ücretsiz futbol okuluna rekor başvuru
Tarih: 06.07.2023 13:20 Güncelleme: 06.07.2023 13:20
Bitlis’te bulunan ve Türkiye’nin en eski kulüplerinden biri olan Yeni Yıldırımspor’un açtığı ücretsiz futbol okuluna 320 öğrenci başvuru yaptı.
1926 yılında kurulan ve bu yıl ilk defa açtığı ücretsiz futbol okuluyla yoğun ilgi gören Yeni Yıldırımspor Kulübü, Bitlis Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün de desteğiyle 8’e çıkan antrenör sayısıyla eğitim veriyor. 8 Ağustos Şehir Stadı’nda haftanın 5 günü futbolla ilgili gerek uygulamalı gerekse kurs şeklinde eğitimler alan 320 öğrenci, öğrenerek futbol oynamanın keyfini yaşıyor. Yeni Yıldırımspor Kulüp Başkanı Yıldırım Aslan, Türkiye’nin ve Bitlis’in en eski kulüplerinden biri olmanın gururu ile bu yıl bir futbol okulu açtıklarını ifade etti. Ücretsiz futbol okulunda ilk olarak 60 öğrenci ve 2 antrenörle başladıklarını belirten Aslan, halktan da talep gelince her geçen gün bu sayının arttığını söyledi. Yıldırım Aslan, “Hemen hemen Bitlis’in her mahallesinden çocuklarımız futbol okulumuza geliyor. Bu da oldukça memnuniyet verici. Burada amacımız geleceğimizin teminatı çocuklarımızı spor yapmaya teşvik etmektir. Böylelikle kötü alışkanlıklardan da uzak tutmaktır” dedi.
“Kulübümüz 1926 yılında kurulmuştur” diyen Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yaklaşık 100 yıllık bir ömrü var. Tabii çok köklü bir kulüp olduğu için halkımıza bir yaz futbol okulu açalım dedik. 60-70 kişi ile başladığımız bu ekipte sayı 320’lere ulaştı. Böyle olunca hoca sayımızı arttırmak zorunda kaldık. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü daha önce 2 antrenör desteğinde bulunmuştu. Sayımız artınca 6 antrenör de biz bularak bu sayıyı 8’e çıkardık. Sunulan imkanlar istikametinde haftanın 5 günü sabah 09.00 ile 11.00 saatleri arasında çocuklarımıza ve gençlerimize kurs veriyoruz. Bu yıl ilk olduğu için tabii ki eksikliklerimiz de var. Bu eksikliklerin giderilmesi için de devletimizden gerekli yardımların yapılmasını istiyoruz.”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ