Bitlis’te 4. Kar Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Bitlis’te 4. Kar Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Eğitim 27.02.2025 15:05:35 0
Bitlis’te 4. Kar Festivali renkli görüntülere sahne oldu
Tarih: 27.02.2025 15:05 Güncelleme: 27.02.2025 15:05
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından kampüs içerisindeki kayak tesisinde ‘Kar Fest’ adı altında düzenlenen 4. Kar Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
BEÜ, Türkiye’de bir ilk olarak kampüs içerisinde bulunan kayak tesisinde kar festivali düzenledi. Öğle saatlerinde başlayan festival, öğrencilerin kar üzerinde halay çekmeleriyle başlayarak, halat çekme ve kızak etkinlikleri ile devam etti. Açılışta konuşan Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, kar yağış sonrası ortaya çıkan güzel manzaralarda vatandaşların karın adını çıkardıklarını, aynı zamanda kayak ya da kızakla aileleriyle, arkadaşlarıyla güzel vakit geçirmenin de keyfini yaşadıklarını söyledi. Karakaya, "Kar yağışının getirdiği bazı zorluklar, bazı meşakkatler elbette var. Bunu bütün ekiplerimiz, belediye, özel idare ekiplerimiz, emniyetimiz, jandarmamız, vatandaşımızın hayatının olumsuz etkilenmemesi için elinden gelen çalışmaları gerçekleştiriyor. Tabii kar yağışının ayrı bir güzelliği de var. Hem kar yağışına insanların da nostaljik, romantik bir algısı vardır. Hem aynı zamanda berekettir. Kar yağışı yaz aylarında da etkisi olduğu için çok kıymetli. Bunun değerini bilmek durumundayız. Tabii bunun bir de turizm boyutu ya da eğlence boyutu var. Öğrencilerimiz ya da Bitlis’imizde görev yapmaya gelen memur kardeşlerimiz ve elbette Bitlis’in yerlisi kıymetli hemşehrilerimiz bu kar yağışı sonrası ortaya çıkan güzel manzaraların tadını çıkarırken aynı zamanda kayak ya da kızakla aileleriyle arkadaşlarıyla güzel vakit geçirmenin de keyfini yaşıyorlar. Biz arzu ediyoruz ki Bitlis Eren Üniversitesinde eğitim gören bütün öğrencilerimiz eğitim süreçleri devam ettikten sonra Bitlis’ten güzel hatıralarla ayrılsınlar. Bu hatıraların önemli bir parçası da her biri kayak yapmayı öğrensinler istiyoruz. Bu çerçevede bu tarz şenlikler Bitlis’te yaşayan hemşehrilerimizin, öğrencilerimizin bu alana dikkatini çekme noktasında da önemlidir. Ben tekrar Bitlis şehrimizin önemli turizm alanlarından birisi olan kayağın gelişmesi için üniversitemizle, belediyelerimizle, bütün paydaşlarımızla birlikte çaba sarf edeceğimizi buradan ifade etmek istiyorum. Bu festivalin hazırlanmasında emeği geçenleri de kutluyorum" dedi.
Programda konuşan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise geleneksek hale getirdikleri festivalin dördüncüsünü düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "Festival, Bitlis’te olması gereken önemli faaliyetlerden birisi. Biliyorsunuz Bitlis kar örtüsünün en fazla olduğu illerden biri, yörelerden biri. Bu kar örtüsünü bizim bu anlamda turizm çerçevesinde değerlendirmemiz gerekiyor. Yine biliyorsunuz biz Bitlis Eren Üniversitesi olarak turizm alanında ihtisas üniversitesiyiz. Turizm alanının önemli alanlardan birisi de kayak turizmi. Bu anlamda da bu tesisimizin daha da güçlenmesi gerekiyor. Aktif olarak kullanılması gerekiyor diye düşünüyoruz. Dolayısıyla bu tesislerin sayısının da arttırılması gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda turizmin daha da hareketlenmesi, turizmin daha da gelişmesi için bizim kış şartlarını iyi değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.
Konuşmaların ardından Bitlis Eren Üniversitesi öğrencilerinden oluşan halkoyunları ekibi gösterilerini sunarken, yine öğrenciler tarafından oluşturulan kayak takımı ellerinde bayraklarla kayak gösterisi düzenledi. Çeşitli yarışmaların düzenlendiği festivalde öğrenciler halaylar çekerek, doyasıya eğlendiler. Öğrencilere gün boyunca çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Bitlis Eren Üniversitesi Rahva Yerleşkesi içerisinde bulunan kayak merkezinde düzenlenen festivale Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Eren Holding temsilcisi Metin Kazaz, bazı kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ