(Özel) Havaların soğumasıyla kış çayına talep arttı

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte grip ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar kış çayına rağbet göstermeye başladı.

Yerel 29.09.2021 10:27:11 0
(Özel) Havaların soğumasıyla kış çayına talep arttı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.09.2021 10:27

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte grip ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar kış çayına rağbet göstermeye başladı.

Tatvan ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar, soğuk algınlığından korunmak için bitkisel ürünler satan aktarlara yöneldi. Sonbaharda kış çayları daha çok talep görürken, bundan dolayı soğuk algınlığından ve gripten korunmak için oldukça fazla tercih edilen kış çayı, ada çayı, zencefil, ıhlamur ise bu aylarda vatandaşın vazgeçilmezi oluyor. Tatvan’da özellikle bitkisel çaylara talebi arttıran vatandaşlar; ıhlamur, ada çayı, zencefil, zerdeçal ve kuşburnu gibi ürünlere yoğun ilgi gösteriyor.

Havaların soğumasıyla kış çaylarına büyük talebin olduğunu söyleyen aktar Nizamettin Beysülen, “Tatvan’da aktar işiyle uğraşıyorum. Yaklaşık 20 yıldır bu meslekteyim. Malum memleketimiz kış memleketi, kış çaylarına büyük talep var. Kış çayı olarak verdiğimiz ürünler ise ıhlamur, zencefil, kuşburnu, hatmi çiçeği içine kattığımız karanfil, yenibahardır. Bunları kullanıyoruz genelde. Çünkü soğuk bir memleket gerçekten kış çayına çok büyük talepler oluyor. Kış çayına karşı bunları öneriyoruz ve vermeye çalışıyoruz. Kış çayının içine karanfil kullanıyoruz, karanfilin iyi bir ağrı kesici özelliği var. Zencefil, akciğer ve öksürük için çok faydalı. Kuşburnunda bol C vitamini bulunur. Özellikle onu çok öneriyoruz. Ondan sonra yenibahar kullanıyoruz. Onunda ağrı kesici özelliği var. Kış çayında genelde kullandığımız bunlardır. Tabi bu ürünlerin taze olmasına çok dikkat etmek gerekiyor. Şimdi bu bölgede yaptığımız şey bütün tozlar kendi yapımımız. Zencefildir, zerdeçaldır, tarçındır, havlıcandır bu tozları hep kendimiz yapıyoruz. Yüzde yüz saf çekiyoruz ve özellikle temiz olmasına çok dikkat etmek gerekiyor. Özellikle de tarçının küflü olmamasına çok dikkat etmek gerekiyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ