Bitlis Nemrut’tan, Adıyaman Nemrut’a bisiklet turu

Bitlis Nemrut’tan, Adıyaman Nemrut’a bisiklet turu

Van Spor 25.06.2024 15:49:00 0
Bitlis Nemrut’tan, Adıyaman Nemrut’a bisiklet turu
Tarih: 25.06.2024 15:49 Güncelleme: 25.06.2024 20:28

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde faaliyetini sürdüren Van Gölü Aktivistleri Derneği tarafından organize edilen ve Bitlis Valiliği öncülüğünde bu yıl 2.’si düzenlenen Tatvan Nemrut’tan Adıyaman Nemrut Dağı’na Bisiklet Turu başladı.
Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan 2 bin 250 rakımlı dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük krater gölü olma özelliğine sahip Nemrut Krater Gölü’nden, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bulunan Nemrut Dağı’na düzenlenecek etkinlikte bisikletçiler güzergahları üzerinde bulunan illerdeki tarihi ve kültürel yerleri de ziyaret ederek bir kültür turu düzenlemiş olacaklar.
Açılış programında konuşan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, bu etkinlikle iller arasındaki kültür yolunu oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, “Anadolu’nun ilk İslam yurdu, imparatorlukların yollarının kesiştiği, karlı dağların güneş ışığıyla bahara uyandığı, buz gibi derelerin suyuyla sakinleşen toprağı yeşillendiren, geleneğin gelecek ile kucaklaştığı, el değmemiş bir doğa harikası olan kadim şehir Bitlis’imize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Valiliğimiz koordinasyonunda Van Gölü Aktivistleri Derneği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen yeryüzü cenneti Bitlis’ten tarihi Adıyaman Nemrut’a pedallıyoruz 2’nci Bisiklet Festivalinin startını vermek için toplanmış bulunuyoruz. Bitlis, Batman, Diyarbakır, Adıyaman güzergahını takip edecek olan bu anlamlı bisiklet turumuzun birçok özelliği ve doğa güzelliğiyle Bitlis Nemrut ile tarihi Adıyaman Nemrut Dağı arasında bir kültür yolu oluşturmak ve illerimizin turizm potansiyelini geliştirmeyi hedefliyoruz. Böyle anlamlı ve manalı bir organizasyonda, katılımlarınızdan dolayı bisiklet sporuna gönül vermiş tüm sporcu kardeşlerimizi tebrik ediyor başarılar diliyorum” dedi.
Van Gölü Aktivistleri Derneği başkanı Erdoğan Özel ise “Yeryüzü cenneti olarak adlandırdığımız Nemrut kalderasının tanıtımı olacak. Nemrut denince hep Adıyaman akla geliyor. Adıyaman Nemrut, çok güzel, tarihi bir yer. Burası da yeryüzü cenneti olarak Avrupa Seçkin Destinasyonlar içinde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizin önemli bir yeridir. Amacımız, bölgede yaşayan bizler ilk önce bunu tanıyıp farkındalığı oluşturmaktır. İki gündür Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz’da vatandaşlarımızın ilgisini, dikkatini ve buradaki farkındalığını oluşturmaya çalıştık. İnşallah güzel bir program olacak. Bu yıl 2’ncisini gerçekleştireceğiz. Bunu geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Emeği geçen başta Bitlis Valimiz Erol Karaömeroğlu olmak üzere güzergah üzerindeki valiliklerimize, kaymakamlarımıza ve kurum amirlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İstanbul’dan 10 arkadaşıyla Bitlis’e gelerek etkinliğe katılan Sahra Seven, “Bisiklet severler için buradayız. Çok güzel bir parkur hazırlanmış. Bitlis Tatvan Nemrut’tan Adıyaman Nemrut’a pedallıyoruz. Tamamen kültür ve doğa harikası bir tur olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İran’ın Tebriz ilinden gelerek etkinliğe katılan Yusuf Necati de, burada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ikinci kez bu tura katıldığını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Nemrut Krater Gölü kenarında hatıra fotoğrafı çektiren bisikletçiler, daha sonra Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu’nun start vermesi ile tura başladılar.
Doğa harikası Nemrut Krater Gölü kenarında düzenlenen açılış programına Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Tatvan Kaymakamı Remzi Demir, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Kültür ve Turizm Müdürü Ali Fuat Eker, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, yurtiçinden ve yurtdışından gelen bisikletçiler katıldı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ