Bisikletçiler Tuşba Belediyesi Halk Plajında konakladı

Bisikletçiler Tuşba Belediyesi Halk Plajında konakladı

Yerel 21.08.2022 12:37:00 0
Bisikletçiler Tuşba Belediyesi Halk Plajında konakladı
Tarih: 21.08.2022 12:42 Güncelleme: 21.08.2022 12:37

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Van Denizi Bisiklet Festivali’ çerçevesinde geçtiğimiz pazartesi günü Van Kalesi yanında bulunan Atatürk Kültür Parkı’nda davul zurna eşliğinde yola çıkan yaklaşık 250 bisikletçi Tuşba ilçesine ulaştı.
Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Bitlis Belediyesi, Van Gölü’ne kıyısı bulunan ilçe belediyeleri ile Vangölü Aktivistleri Derneği’nin katkılarıyla organize edilen festival, birçok ilden 250 bisikletçinin katılımıyla geçtiğimiz pazartesi günü start almıştı. ‘Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı’na katkı sunmak amacıyla başlatılan yaklaşık 450 kilometrelik parkurun Edremit, Gevaş, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Erciş ve Muradiye etaplarını tamamlayan bisikletçiler, Tuşba ilçesine ulaştılar. Akşam saatlerinde Tuşba Belediyesi’ne ait olan Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajı’na ulaşan bisikletçiler Tuşba Belediyesi çalışanları tarafından karşılandılar.
Burada mola veren bisikletçilere Belediye Başkanı Salih Akman’ın direktifleri ile akşam yemeği ikramında bulunuldu. Van Gölü’nün yaklaşık 450 kilometre olan kıyı şeridinin 112 kilometrelik kısmının Tuşba ilçesi sınırlarında kaldığını dile getiren belediyesi yetkilileri, Belediye Başkanı Salih Akman’ın etkinliği bu yüzden çok önemsediğini dile getirdiler. Belediye yetkilileri, “Başkanımız Salih Akman, Van Gölü’ne ayrı bir önem vermektedir. Van Gölü’nün o eşi ve benzeri olmayan maviliğinin gelecek nesillere kalması için gece gündüz çalışmaktadır” dediler.
Bisikletçiler, denize kıyısı olmadığı halde Türkiye’nin tek mavi bayraklı plajı olma ünvanına sahip olan Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda kurdukları çadırlarında geceyi geçirdi. Yaklaşık bir haftadır devam eden festival, Van Kedi Evi önünde düzenlenecek programla sona erecek.

Haber Kaynak : İHA

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ