Bir ses bir nefes, gönlünü kattı herkes

Bir ses bir nefes, gönlünü kattı herkes

Genel 8.02.2023 13:08:21 0
Bir ses bir nefes, gönlünü kattı herkes
Tarih: 08.02.2023 13:08 Güncelleme: 08.02.2023 13:08
Talas Belediyesi, güney ve güneydoğuda çok sayıda ili etkileyen depremde mağdur olan vatandaşlara destek olmak amacıyla Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine gıdadan giyime, sudan battaniyeye kadar çok çeşitli kalemlerden oluşan yardım tırı gönderdi.
Su, bisküvi, gofret, meyve suyu, süt, noodle, tahin pekmez, tereyağı, üçgen peynir, helva, fındık kreması, reçel, kek, barbunya pilaki, ton balığı gibi pratik kullanımlı gıda maddelerinin yanı sıra çocuk bezi, karton bardak, battaniye, bere, mont, uyku tulumu ve çadır gibi çeşitli ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım TIR’ı yola çıktı.
“Depremle birlikte harekete geçtik”
Konuyla ilgili açıklamalar yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, depremin meydana geldiği andan itibaren hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını belirterek, “Son yüzyılın en büyük doğal afeti olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı öncelikle herkese büyük geçmiş olsun. Devletimiz milletimiz var olsun. Depremi saat 04.17’de hissettiğimizde hemen sayın valimizi arayıp koordinasyon merkeziyle irtibata geçtik. Bütün belediye personelimiz teyakkuza geçti. Önce şehrimizde bir sıkıntı var mı diye baktık. Can ve mal kaybının olmadığını gördük çok şükür. Ancak sarsıntı çok büyük olduğu için panik vardı. Herkes camiye, okullara, tek katlı risk oluşturmayan mekanlara geçti. Biz de yardımcı olduk. Her öğünde yemeklerini, içeceklerini yetiştirmeye çalıştık” dedi.
“Bütün imkanlarımızla depremzedelerin yanındayız”
Başkan Yalçın bir taraftan da deprem bölgesine yapılacak yardımlar için anında harekete geçtiklerini ifade ederek, “Talimatımız üzerine 3 tane mobil mutfak aracımız kısa sürede hareket etti ve deprem bölgesine ulaştı. Şu anda orada sabah, öğle, akşam hem çorba hem sucuk ekmek hem de çay ikramında bulunuyorlar. Bununla birlikte bir TIR dolusu yardım malzemesini de Afşin’e gönderiyoruz. İçinde başta pratik tüketilebilecek gıdalardan olmak üzere çeşitli ihtiyaç maddeleri bulunuyor. Devletimiz büyük devlettir. Daha önce de bu tip acıları yaşadık. Devletimiz sayesinde bu acılar sarıldı. Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Herkese geçmiş olsun. Yaralılara acil şifalar, kayıplarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.
Ücretsiz nakliye için teşekkür
Başkan Yalçın, yardım malzemelerini ücretsiz taşıyan nakliye firmasına da teşekkür ederek, “Depremin ilk anından itibaren Talas olarak birlik olduk. Bir ses, bir nefes, gönlünü kattı herkes. Bu vesile ile hayır sahiplerimize, hem orada hem de burada canla başla çalışan personelimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yardımlar için bize gönüllü destek veren, yükümüzü yüklenen araç sahibimize de çok teşekkür ediyorum. Allah yol açıklığı versin” şeklinde sözlerini tamamladı.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: bir ses bir nefes gönlünü kattı herkes
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ