Bir okul, üç nesil, tek karne günü

Bir okul, üç nesil, tek karne günü

Genel 16.01.2026 11:39:25 0
Bir okul, üç nesil, tek karne günü
Tarih: 16.01.2026 11:39 Güncelleme: 16.01.2026 11:39
Elazığ Hıdır Sever Anadolu Lisesi’nde 20 yıl önce öğrenci olan öğretmen ile onun öğretmeni ve bugün karne alan öğrenci aynı karede buluştu.
Elazığ Hıdır Sever Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik yapan Sinan öğretmenin öğrencisi olan Meryem öğretmen, yaklaşık 20 yıl önce bu okuldan karne almıştı. Bugün ise aynı okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Meryem öğretmen, bu kez öğrencilerine karne dağıttı. Karne töreninde Sinan öğretmen, eski öğrencisi Meryem öğretmen ve halen eğitimine devam eden 9’uncu sınıf öğrencisi aynı karede bir araya geldi. Üç farklı dönemi temsil eden bu buluşmada, geçmişten bugüne uzanan eğitim bağı gözler önüne serildi.
Öte yandan, program kapsamında okulda görev yapan öğretmenlerin gençlik ve üniversite yıllarına ait fotoğrafları, yapay zeka destekli bir çalışma ile günümüz görüntüleriyle birleştirildi. Hazırlanan video, karne töreni sırasında sinevizyon gösterimiyle izletilirken, salonda duygusal anlar yaşandı.
Programın anlamına dikkat çeken Okul Müdürü Ahmet Bozdağ, "Bugünkü karne programını gerçekleştirdik. Üç nesil karne programında öğrencisi öğretmen olan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte buluştuk. Programımızda öncelikle öğretmenlik mesleğine vurgu yapmak üzere yapay zekadan da yararlanarak, bu mesleğin uzun bir yolculuk süreci olduğunu el birliğiyle topluma tekrardan yansıtmak istedik" dedi.
Yaşadığı duyguyu ifade eden tarih öğretmeni Sinan Şener, "Yıllar önce karne alma heyecanı yaşadım. Bir süre sonra şu an öğretmen olmuş olan öğrencilerime karne verme heyecanı yaşadım. Üçüncü bir nesil olarak yeni öğrencilerimize karne vereceğiz. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Önemli olan baki kalan kubbede hoş bir seda bırakabilmek" şeklinde konuştu.
İngilizce öğretmeni Meryem Aydın, geçmiş ile bugünün aynı anda yaşandığını vurgulayarak, "Bu okulun öğrencisiydim, şimdi öğretmeni oldum ve bugün benim bu okuldaki son günüm. Bu son günü böyle anlamlı bir etkinlikle bitirmek istedik. Benim zamanındaki öğretmenimden aldığım karnem şu an elimde. 20 sene sonra karne veren bir öğretmenim ama kendi karnemi ve o yılları asla unutmadım. Giderken de böyle son anı ile hatırlanmak ve hatırlatmak istedim" diye konuştu.
Karne heyecanını paylaşan 9’uncu sınıf öğrencisi Mustafa Celayir ise, "Hocalarım ile beraber bugün karne heyecanı yaşadık. Üç nesil burada yan yanayız" dedi.
Programa ilişkin değerlendirmede bulunan coğrafya öğretmeni Serap Altınbulat da, " Programı düzenleyen arkadaş daha önce bizim öğrencimizdi hem öğrenciliğini hem öğretmenliğini gördük. Bugün bize güzel bir veda hazırlamıştı, kendisine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: bir okul üç nesil tek karne günü
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ