Bingöl’e 21 yılda 26 milyar 259 milyon liralık yatırım

Bingöl’e 21 yılda 26 milyar 259 milyon liralık yatırım

Genel 29.01.2024 11:25:36 0
Bingöl’e 21 yılda 26 milyar 259 milyon liralık yatırım
Tarih: 29.01.2024 11:25 Güncelleme: 29.01.2024 11:25
Son 21 yıl içerisinde Bingöl’e 158 adet tesis ile 26 milyar 259 milyon TL yatırım yaptıklarını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Bingöl’de son 21 yılda 6 baraj, 2 gölet inşa ettik ve böylece 543 milyon metre küp su depolama hacmine ulaştık” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çerçevede DSİ Genel Müdürü Akif Balta, Bingöl’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Özellikle modern sulama projelerinin ülke için son derece önemli olduğunu dile getiren Balta, “Son 21 yılda Bingöl’de inşa ettiğimiz 11 sulama tesisi ile 90 bin 660 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtık. Doğu’nun ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Bingöl’de ziraatın daha da gelişmesi için son 21 yılda; 158 adet tesis ile 26 milyar 259 milyon TL yatırım yaptık. Bingöl’de son 21 yılda 6 baraj, 2 gölet inşa ettik ve böylece 543 milyon metre küp su depolama hacmine ulaştık” diye konuştu.
Bingöllü çiftçilerin tarımsal arazilerini büyük bir emek ve özveri ile değerlendirdiklerini vurgulayan Balta, “Bingöl’ün su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediyoruz. Şu anda 1 barajın yapım çalışmaları devam ediyor. Bu barajların tamamlanması ile 9 bin 750 dekar tarımsal araziyi daha sulama suyuna kavuşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca Bingöl’de taşkın riskini azaltmak için son 21 yılda tamamlanan 132 adet taşkın koruma tesisi ile Bingöl şehir merkezi, 164 adet yerleşim yeri ve 118 bin 79 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 1 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızı ve toprağımızı güvence altına alıyoruz” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ