Bingöl’de ’Tarladan Sofraya Bostan Elçileri’ Projesinin açılış toplantısı

Bingöl’de ’Tarladan Sofraya Bostan Elçileri’ Projesinin açılış toplantısı

Eğitim 20.09.2022 12:58:50 0
Bingöl’de ’Tarladan Sofraya Bostan Elçileri’ Projesinin açılış toplantısı
Tarih: 20.09.2022 12:58 Güncelleme: 20.09.2022 12:58
Bingöl merkez Yeşilyurt Ortaokulunun 4004 TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı çerçevesinde hazırladığı Tarladan Sofraya Bostan Elçileri isimli 4004 TÜBİTAK projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.
Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleştirilen açılış toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, bu projenin 4004 TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı çerçevesinde kent genelinde üçüncü, il merkezinde tek kabul edilen proje olma özelliğini taşıdığını söyledi. Yücel, "Proje çerçevesinde taşımalı eğitim merkezi olan ortaokullardan seçilen öğrenciler, tarımsal etkinliklere katılacaklar. Öğrencilerimiz ayrıca atık maddelerden kompost ve gübre üretimi yapmayı öğrenecekler. Bu öğrencilerimiz gördükleri iyi uygulamaları, köylerinde de yaygınlaştıracaklar. Bu projenin sürdürülebilirliği açısından hedef kitlenin ne kadar isabetli seçildiğini gösteriyor. Köy Yaşam Merkezleri Projesinin hayata geçirildiği bir dönemde köylerimizin istifade edebileceği ve çevresel sürdürülebilirliği olan projeler bilhassa önem arz ediyor” dedi.
Projenin amacına değinen Yeşilyurt Ortaokulu Müdürü Ali Alın ise "Kırsal bölgede doğayla içi içe yaşayıp geçimlerini tarımla sağlayan öğrencilerin bahçe bitkileri ve doğal kaynakları kullanma alanlarında bilimsel yöntem ve teknikleri kullanma farkındalığını artırmaktır. Tarımda verimsizliğe sebep olan geleneksel yöntemlerden ziyade değişen iklim koşullarına uygun yöntemlerle tarımda sürdürebilirliğin sağlanması hedeflenmektedir. Bunu doğaya ve doğal kaynaklara zarar vermeden bilinçli bir şekilde yapılması amaçlanmaktadır. Proje çerçevesinde belirlenen etkinlikler, hedef kitlenin duyusal ve bilişsel özellikleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Eğitimler Bingöl Üniversitesinde görevli akademisyenler, tarafından verilecektir. Eğitimlerin hepsi uygulama bahçelerinde ve atölyelerde yapılarak gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda eğitimler dramayla desteklenerek keyifli, eğlenceli ve kalıcı olacak şekilde planlanmıştır. Projenin Hedef kitlesi, taşımalı eğitim merkezi olan ortaokullardan 7. ve 8. sınıfta okuyan 15 kız ve 15 erkek olmak üzere 30 öğrenciden oluşmaktadır. Öğrenciler 10 farklı köyden seçilecektir. Amaç projeyle elde edilen kazanımlar ve iyi tarım uygulamalarının tarım elçileri vasıtasıyla yaygınlaştırılmasını sağlamaktır. Öğrencilerin öğrendiklerini kendi bostanlarında uygulama fırsatına sahip olmaları projenin kalıcılığı ve sürdürebilirliği açısından çok önem arz etmektedir” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ