Bingöl’de kurumlar ’nitelikli personel ihtiyacı’ için bir araya geldi

Bingöl’de kurumlar ’nitelikli personel ihtiyacı’ için bir araya geldi

Eğitim 23.01.2024 13:49:35 0
Bingöl’de kurumlar ’nitelikli personel ihtiyacı’ için bir araya geldi
Tarih: 23.01.2024 13:49 Güncelleme: 23.01.2024 13:49
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay koordinesinde, kurum müdürleri, okul yöneticileri ve sektör temsilcileri, nitelikli personel ihtiyacının çözümü için bir araya geldi.
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odasında (BİNTSO), Kadir Çintay başkanlığında kurum müdürleri, okul yöneticileri ve sektör temsilcileri ile Bingöl’deki nitelikli personel ihtiyacının çözümü üzerine “Mesleki Eğitim Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştaya dair açıklamalarda bulunan BİNTSO Başkanı Çintay, “Bugün bir araya gelme sebebimiz, Bingöl’de yaşanan nitelikli personel ihtiyacının nasıl karşılanabileceği konusundaki sorunları ve çözüm önerilerini tartışarak bir yol haritası oluşturmaktır. Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu konuya iki açıdan bakıyoruz. Öncelikle üyelerimizden sürekli gelen ’nitelikli personel bulamıyoruz’ şikayetlerine çözüm arayışındayız. Ardından, işsiz gençlerimizin bu kadar fazla olmasına rağmen işletmelerimizin nitelikli eleman bulma konusundaki zorluklarına çözüm bulmak istiyoruz. Gerçekte, bu sorunun cevabını biliyoruz. İşsiz gençlerimiz, işletmelerimizin aradığı niteliklere sahip değiller. Bu sorunu nasıl çözebiliriz? Bu sorunların üstesinden nasıl gelebiliriz ve bu görevleri yerine getirmek için neler yapabiliriz, hepsini birlikte düşünmemiz gerekiyor” dedi.
BİNTSO olarak üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarının altını çizen Çintay, ’’Bu toplantıda, lütfen kimse ’biz üstümüze düşeni yapıyoruz, başka ne yapabiliriz? Yapacağımız başka bir şey yok.’ diye düşünmesin. Somut bir sorun var, bu da demek ki izlediğimiz yolda bir yanlışlık veya eksiklik var. Bu gerçeği kabul ederek çalışmalarımıza başlamamız önemlidir. Mesleki eğitim dediğimizde, aklımıza meslek okulları, halk eğitim merkezleri, İŞKUR ve üniversitemiz gelmektedir. İlimizdeki sorunların sadece Bingöl’e özgü olmadığını, ancak Bingöl’deki uygulamalardan kaynaklanan sorunların olduğunu biliyoruz. Öğrencilerimize dokunmanın en etkili yolu, meslek lisesi müdürlerimizin beyaz gömlekler yerine önlükleriyle, yağ lekeleri ve iş izleriyle dolu üniformalarını giyerek onlara günlük yaşamın gerçekliğini sunmalarıdır. Bu özveri, öğrencilere gerçek bir rol model olmalarını sağlayarak geleceğe daha güvenli ve motive bir şekilde hazırlanmalarına yardımcı olacaktır. Örneğin, bir üniversite mezunu mühendisin gerçek hayattan ve üretimden ne kadar uzak olduğunu ve işe başladığında ne kadar zorlandığını biliyoruz. Bir mühendis çoğu zaman işletmelerde ustabaşı tarafından yönetilmektedir. İşletmelerimizin birçoğunda mühendis kadrosu boştadır. Bunun nedenini sorduğumuzda, bir mühendisin işletmeye katkısının olmadığını söylemektedirler. Ancak, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini biliyoruz. Bir mühendislik öğrencisinin bir ustabaşısından daha bilgili olması beklenemez. Bazı turizm tesislerinde otelde ve restoranda hizmet kalitesinin düşük olması sorunlu bir durumdur. İlimizdeki okulların, ara yöneticiler yetiştirmek ve tesislerin ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü olduğunu düşünüyoruz. Meslek liselerimizde öğrencilere verilen eğitim müfredatlarının çok eski olduğunu gözlemliyoruz. Teknoloji ve bilim hızla gelişirken, öğrettiğimiz mesleki bilgilerin güncel olması önemlidir. Ayrıca, meslek liselerinde öğretmenlerin bilgilerini güncelleyemediği ve eski teknolojiyle donatılmış laboratuvarlarda çocukları eğitmeleri sorunlardan biridir. Bu konuda iyileştirmeler yapmalıyız. Gerekirse öğretmenlerimizi yurtdışında vizyonlarını yenilemek için değişim programlarına dahil etmeliyiz. Makine ekipmanlarımızın günün teknolojisine uygun hale getirilmesi için birlikte çalışabiliriz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ