Bingöl’de CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi

Bingöl’de CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi

Eğitim 12.12.2024 12:55:57 0
Bingöl’de CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi
Tarih: 12.12.2024 12:55 Güncelleme: 12.12.2024 12:55
Bingöl’de İletişim Başkanlığı tarafından ‘CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı’ düzenlendi.
Bingöl’de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından CİMER faaliyetlerinde hizmet sunum kalitesini ve vatandaş memnuniyetini arttırmak, kurumlar arası işbirliğini artırarak uygulamada bütünlük sağlamak amacıyla 271 CİMER personeline yönelik “CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Bingöl Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Valilik Konferans Salonu’nda yapılan eğitim ve bilgilendirme toplantısına, Vali Ahmet Hamdi Usta, İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ersoy, İletişim Başkanlığı eğitim uzmanları, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan kurum amirleri ve personeli katıldı.
CİMER hakkında bilgi veren Vali Ahmet Hamdi Usta, “CİMER, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini çeşitli yollarla ulaştırabilecekleri vatandaş odaklı bir sistem. Bu sistem üzerinde yapılan başvurularda sorunların hızlıca işleme alınarak değerlendirildiğini ve süratle olumlu veya olumsuz cevaplar verildiği gözlemliyoruz. Bu fonksiyonlarıyla CİMER, milletle devlet arasında güçlü bir iletişim köprüdür. Vatandaşın devletle iletişim kurduğu ve derdini anlattığı, cevap aldığı yollardan birisidir. Bizlerde Bingöl Valiliği olarak bu sistemin daha etkin kullanılmasın bu eğitim programını düşündük. Bu vesile ilimiz genelinde CİMER kullanıcıların bilgisini güncelleyecek, sistemle ilgili sorunları çözüme sunacağız. 2024 yılı içerisinde şu ana kadar bilgilendirme kanunu kapsamında 537, dilekçe kanunu kapsamında ise 5 bin 97 olmak üzere 5 bin 634 başvuru aldık. İlimizdeki toplam cevap onaycı ve kullanıcı sayısı 271’dir” dedi.
İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ersoy ise “Biz şikayet mekanizması olarak algılanmasını istemiyoruz. Vatandaşımızın sadece bu nedenle CİMER’in kapısını çalmasını istemiyoruz. Katılımcı bir yönetim anlayışının CİMER aracılığı ile kamuya hakim olmasını istiyoruz. Sadece şikayet olarak değil Türkiye’nin var olan yada ileriye dönük bu konuda da bir politika geliştirilmesi iyi olur dediğiniz herhangi bir konuda görüşünü çok merak ediyoruz. Örnek olarak sokak hayvanları, vatandaşımız bu konuda ne düşüyor. Biz ölçümlüyor, anketler ve kamuoyu araştırması yapıyoruz. Fakat CİMER’in çalışma metodu, herkes kendi ayağı ile geliyor. Biz kimsenin kapını çalmadan, aramadan ve sormadan siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz demende herkes gelip bu veriyi veriyor. Bunların bir çoğu maalesef şikayet üzerine. Bunu ilaveten aynı zamanda herhangi bir konuda görüşünüzün de bizim için değerli olduğunu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ