Bingöl’de CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi

Bingöl’de CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi

Eğitim 12.12.2024 12:55:57 0
Bingöl’de CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi
Tarih: 12.12.2024 12:55 Güncelleme: 12.12.2024 12:55
Bingöl’de İletişim Başkanlığı tarafından ‘CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı’ düzenlendi.
Bingöl’de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından CİMER faaliyetlerinde hizmet sunum kalitesini ve vatandaş memnuniyetini arttırmak, kurumlar arası işbirliğini artırarak uygulamada bütünlük sağlamak amacıyla 271 CİMER personeline yönelik “CİMER Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Bingöl Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Valilik Konferans Salonu’nda yapılan eğitim ve bilgilendirme toplantısına, Vali Ahmet Hamdi Usta, İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ersoy, İletişim Başkanlığı eğitim uzmanları, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan kurum amirleri ve personeli katıldı.
CİMER hakkında bilgi veren Vali Ahmet Hamdi Usta, “CİMER, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini çeşitli yollarla ulaştırabilecekleri vatandaş odaklı bir sistem. Bu sistem üzerinde yapılan başvurularda sorunların hızlıca işleme alınarak değerlendirildiğini ve süratle olumlu veya olumsuz cevaplar verildiği gözlemliyoruz. Bu fonksiyonlarıyla CİMER, milletle devlet arasında güçlü bir iletişim köprüdür. Vatandaşın devletle iletişim kurduğu ve derdini anlattığı, cevap aldığı yollardan birisidir. Bizlerde Bingöl Valiliği olarak bu sistemin daha etkin kullanılmasın bu eğitim programını düşündük. Bu vesile ilimiz genelinde CİMER kullanıcıların bilgisini güncelleyecek, sistemle ilgili sorunları çözüme sunacağız. 2024 yılı içerisinde şu ana kadar bilgilendirme kanunu kapsamında 537, dilekçe kanunu kapsamında ise 5 bin 97 olmak üzere 5 bin 634 başvuru aldık. İlimizdeki toplam cevap onaycı ve kullanıcı sayısı 271’dir” dedi.
İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ersoy ise “Biz şikayet mekanizması olarak algılanmasını istemiyoruz. Vatandaşımızın sadece bu nedenle CİMER’in kapısını çalmasını istemiyoruz. Katılımcı bir yönetim anlayışının CİMER aracılığı ile kamuya hakim olmasını istiyoruz. Sadece şikayet olarak değil Türkiye’nin var olan yada ileriye dönük bu konuda da bir politika geliştirilmesi iyi olur dediğiniz herhangi bir konuda görüşünü çok merak ediyoruz. Örnek olarak sokak hayvanları, vatandaşımız bu konuda ne düşüyor. Biz ölçümlüyor, anketler ve kamuoyu araştırması yapıyoruz. Fakat CİMER’in çalışma metodu, herkes kendi ayağı ile geliyor. Biz kimsenin kapını çalmadan, aramadan ve sormadan siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz demende herkes gelip bu veriyi veriyor. Bunların bir çoğu maalesef şikayet üzerine. Bunu ilaveten aynı zamanda herhangi bir konuda görüşünüzün de bizim için değerli olduğunu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ