Bingöl’de çiftçiye 390 bin fide dağıtıldı

Bingöl’de çiftçiye 390 bin fide dağıtıldı

Ekonomi 22.05.2024 15:35:30 0
Bingöl’de çiftçiye 390 bin fide dağıtıldı
Tarih: 22.05.2024 15:35 Güncelleme: 22.05.2024 15:35
Bingöl’de tarım arazilerinin kullanımını etkinleştirmek için yüzde 75 hibeli domates, biber ve patlıcan gibi 390 bin adet sebze fidesinin dağıtımı yapıldı.
Bingöl’de Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü destekleriyle, kent genelindeki 500 çiftçiye yüzde 75 hibeli sebze fidesinin dağıtımı yapıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün bahçesinde 390 bin adet fidenin dağıtımı yapılırken, projenin amacının tarım arazilerinin kullanımını etkinleştirmek olduğu belirtildi.
Çiftçilere destek vermeye devam edeceklerini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Burhan Bahadır, 390 bin fidenin merkez ve 7 ilçede dağıtımının yapıldığını aktardı. Bahadır, “Tarım ve Orman Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında Bingöl ilimizde sebze yetiştiriciliğinin geliştirilmesi amacıyla bugün 390 bin adet fidemizi merkez ve 7 ilçemizde toplam 500 çiftçimize dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Yapmış olduğumuz bu faaliyetlerle birlikte özellikle ilimizde yerinde üretim yaparak maliyetleri düşürmek ve yine kullanılmaya arazilerde, nispeten kullanımın etkin olmadığı yerlerde verimliliği artırmak amacıyla bu projenin hedefine ulaşmasını bekliyoruz. Özellikle Bingöl’de geçmiş yıllarda yapmış olduğumuz projelerin çıktılarını olumlu bir şekilde vatandaşta karşılığını bulduk. İnşallah bundan sonra da çiftçilerimiz için gerekli tüm desteklerimizi vermeye devam edeceğiz” dedi.
Geçen yıl da benzer şekilde hibeli fide aldığını söyleyen çiftçiler, “Tarımın hibeli domates, biber ve patlıcanımızı aldık. Geçen yıl da almıştık. Veriminden de memnunuz. İyi ve verimli ürünler çıkmıştı. Kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ