Türkiye milli teknolojisiyle geleceğe emin adımlarla yürüyor

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır, 'Ben inanıyorum ki 10 yıl içerisinde Türkiye dünyada teknolojinin özellikle kırılım gerçekleştirdiği alanlarda liderliğe oynayan ülkelerden biri olacak.' dedi.

Bilim ve Teknoloji 25.09.2020 13:16:01 0
Türkiye milli teknolojisiyle geleceğe emin adımlarla yürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.09.2020 13:16

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST 2020'de Türkiye'nin yerli ve milli sanayiye yönelik yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin son yıllarda çok ciddi bir milli teknoloji hamlesi gerçekleştirdiğini vurgulayan Kacır, Türkiye'nin bu anlamda ciddi bir altyapıyı kısa sürede oluşturduğunu dile getirdi.

Kacır, teknoloji odaklı 6 binden fazla şirketin toplam 30 binden fazla Ar-Ge projesini tamamladığını, 10 bin projenin ise halen sürdüğünü belirtti.

"Tam bağımsız Türkiye iddiasını gerçekleştiriyoruz"

Türkiye'de 80 Teknopark, 1500'den fazla da Ar-Ge ve Tasarım Merkezi'nin bulunduğunu hatırlatan Kacır, şöyle devam etti:

"Sadece son 13 yılda araştırma geliştirme insan kaynağımız 3 mislini aşarak 180 bine yaklaştı. Dolayısıyla bu altyapı artık somut sonuçlarını vermeye başladı. Bunun ilk sonuçlarını savunma sanayinde görmeye başladık. Bu zor coğrafyada hem terörle mücadelede hem sınır ötesi harekatlarda Türk Silahlı Kuvvetlerimizle, kendi ürünlerimizle, kendi teknolojik ürünlerimizle, savunma sanayi projelerimizle tam bağımsız Türkiye iddiasını gerçekleştiriyoruz. Şimdi savunma sanayiindeki başarıyı diğer alanlara yaygınlaştırmanın zamanı. Enerji teknolojilerinde, ulaşım teknolojilerinde, sağlık teknolojilerinde benzer başarı hikayelerini yazabiliriz."

Kacır, salgın döneminde Türkiye'nin teknoloji ve sanayi şirketlerinin bir araya gelerek dünyada en hızlı şekilde solunum cihazını ürettiğini vurguladı.

"Her alanda adım adım yükseliyoruz"

Türkiye'nin her alanda yüksek teknoloji üretip dünyaya ihraç edebilen bir ülke haline geldiğine dikkati çeken Kacır, şunları kaydetti:

"Savunma sanayindeki yerli ve milli üretimimizi son 15 yılda yüzde 15-20'lerden yüzde 70'lere getirdik. Şu anda her alanda adım adım yükseliyoruz. Elektrikli trenimizi üretiyoruz, milli otomobil projesini başlattık. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu yoğun bir şekilde çalışıyor. Otomobildeki devrimleri yakalamaya gayret ediyoruz, elektrikli araç ve sürücüsüz araç devrimini yakalama hedefiyle Türkiye'nin otomobili projesi hayata geçiyor. Sağlıkta benzer başarıları gerçekleştirmeye başladık. Önümüzdeki dönemde ilaç ve tıbbi cihazda ciddi başarı hikayeleri görüyor olacağız. Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanımız çok büyük bir güneş enerjisi panel fabrikasını açtı."

Kacır, bütün alanlarda artık sonuçları görmeye başladıklarını dile getirerek, "Ben inanıyorum ki 10 yıl içerisinde Türkiye dünyada teknolojinin özellikle kırılım gerçekleştirdiği alanlarda liderliğe oynayan ülkelerden biri olacak. Bu insan kaynağına, bu güce, bu altyapıya ve potansiyele bu ülke sahip." değerlendirmesinde bulundu.

Kacır, bu kapsamda TEKNOFEST'in de Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi yolcuğuna önemli katkılar sunduğunu sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ