Beyşehir’den Hatay’a 6 tır dolusu yardım malzemesi ve 2 otobüs gönüllü dualarla yola çıktı

Beyşehir’den Hatay’a 6 tır dolusu yardım malzemesi ve 2 otobüs gönüllü dualarla yola çıktı

Genel 7.02.2023 17:23:00 0
Beyşehir’den Hatay’a 6 tır dolusu yardım malzemesi ve 2 otobüs gönüllü dualarla yola çıktı
Tarih: 07.02.2023 17:23 Güncelleme: 07.02.2023 17:23
Konya’nın Beyşehir ilçesinden Hatay’a depremzedelere ulaştırılmak üzere 6 tır dolusu yardım malzemesi ile büyük bölümü öğretmenlerden oluşan 2 otobüs dolusu gönüllü, dualarla yola çıktı.
Beyşehir Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan, Beyşehir Belediyesi, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, oda ve dernekler ile muhtarlıklar ve gönüllülerin destek verdiği yardım kampanyası devam ediyor. Kampanyanın ilk gününde Beyşehir’de anıt meydanında kurulan çadırlar ile Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sanatevi’nde toplanan malzemeler 6 tırı doldurdu. Yardım tırları ile deprem bölgesindeki yardım faaliyetine destek vermek üzere tahsis edilen otobüslere binen gönüllüler, anıt alanında düzenlenen uğurlama programında dualarla yola çıktı.
Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, burada yaptığı konuşmada, dün tüm Türkiye’nin güne büyük bir acı haberle uyandığını belirterek, “Büyük bir deprem, 10’dan fazla ili etkileyen, çok büyük bir yıkım var. Bunun tabi kısa sürede kaldırılması mümkün değil. Ama, elbirliğiyle inşallah, tüm kurumlarımız, tüm illerde valilikler, kaymakamlıklar, AFAD’ımız, Kızılay’ımızın çok yoğun bir çabası var. Büyük acılar yaşanıyor. İnşallah yaptığımız yardım onların acısını hafifletmeye yeter” diye konuştu.

“65 civarında da gönüllümüz hazır”
Akpınar, yardım kampanyasının başladığı ilk günde Beyşehirlilerden yoğun bir talep geldiğini aktararak, “Beyşehir tabii daha önce yaşanan afetlerde de güzel sınav vermiş bir ilçemiz. Burada toplanan yardımlar hep hızlıca ulaştırılmış. Bu sefer de bu çabanın sonucu olarak 6 tırı doldurmayı başardık. 65 civarında da gönüllümüz hazır. İnşallah ekiplerimizi uğurluyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın diyorum. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Beyşehirli hemşehrilerime yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Acımız büyük, özü biz biriz, bütünüz”
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da, her zaman olduğu gibi Beyşehir’in bugün de birlik ve beraberliğin tarifini yapmakta olduğunu belirterek, “Acımız büyük, özü biz biriz, bütünüz, bu toprak, bu millet, ilelebet payidar kalacak düşüncesiyle Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Allah hepinizden razı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin ise, "Şu an 65 kişilik bir gönüllü heyetimiz var Beyşehir’den arama kurtarma ekibi olarak. Bu arkadaşlar ilk yardım tecrübeleri olan arkadaşlar. 6 tırımız 65 gönüllümüzle birlikte Hatay’a ulaşılacak, büyükşehir belediyemiz ve valiliğimizle birlikte koordineli çalışıyoruz. Devletimiz büyüktür, muktedirdir, inşallah bunların da üstesinden geleceğimizden zerrece şüphemiz yoktur" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan dua sonrasında yardım tırları ile gönüllüleri taşıyan otobüs ve araçlar Hatay’a gitmek üzere yola çıktı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ