Beyin ölümü gerçekleşen işçinin ailesinden, belediyeye ve Komünist Maçoğlu’na tepki

Beyin ölümü gerçekleşen işçinin ailesinden, belediyeye ve Komünist Maçoğlu’na tepki

Asayiş 19.02.2024 13:20:34 0
Beyin ölümü gerçekleşen işçinin ailesinden, belediyeye ve Komünist Maçoğlu’na tepki
Tarih: 19.02.2024 13:20 Güncelleme: 19.02.2024 13:20
Çöp toplama aracından 12 Ocak 2024 tarihinde düşerek beyin ölümü gerçekleşen Tunceli Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Zülfü Çelikdemir’in ailesi, belediyeye ve başkan Fatih Mehmet Maçoğlu’na, çocuklarının ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle tepki gösterdi.
Tunceli Belediyesi’nde 7 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan Çölyak hastası 38 yaşındaki Zülfü Çelikdemir, 12 Ocak 2024 günü merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde çöp toplama aracından düşerek beyin kanaması geçirmişti. Sürücü ve diğer işçinin düştüğünü fark etmediği Çelikdemir, olayı gören vatandaşların haber vermesi üzerine ambulansla Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Çelikdemir burada yoğun bakım ünitesine alınmış ardından da Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne sevk edilmişti.
14 Şubat tarihinde beyin ölümü gerçekleşen Zülfü Çelikdemir’in ailesi olayda ciddi kusuru bulunduğunu söyledikleri Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ile ilgili birim amirlerini protesto etmek için Tunceli Belediyesi önüne geldi.
Burada açıklama yapan Çelikdemir’in ablası Zülfünaz Çelikdemir, “Bizler Zülfü’nün hakkını sonuna kadar savunacağız, bu davanın sonuna kadar takipçisiyiz. Zülfü’nün 14 Şubat’ta beyin ölümü gerçekleşti. Bu iş kazası değil belediye ait bir cinayettir” dedi.
Çelikdemir’in dayısı Hüseyin Salan, kazadan 10 gün önce yeğeninin izin talebinde bulunduğunu belirterek, “Araştırılmadan, soruşturulmadan iş yoğunluğu gerekçesiyle aynı gün izin talebi reddediliyor. Eğer yeğenime o gün izin verilmiş olsaydı belki bugün yaşıyor olacaktı. Bunun sorumlusu birim amiri ve Maçoğlu’dur. Maçoğlu, burada bir çete kurmuştur. Belediyecilik yapmıyor çetecilikle belediyeye yönetmektedir. İnsanların hiç yoktan ölümüne sebep olmuştur. Bunlar suçlu ve katildir” diye konuştu.
Defalarca belediyeye gidip ricada bulunduğunu dile getiren baba Seyit Ali Çelikdemir ise “Dilekçeler yazdık. Bunları bir nüshası bizde bir nüshası belediyede. Bana dediler ki şu an personel izinde bunun izni yok dediler. Sonra 2 ay izni var dediler. Çocuk 7 senedir çalışıyor. Sonra muhasebeden baktık çocuğun 156 gün izni var. Ona rağmen reddediliyor. 40 gündür hastanede bu çocuğun başındayız. Yazık değil mi? üniversite mezunuydu. Yüzde 51 engelli raporu var. Arkadaşı şoför mahallinde oturuyor kendisini o hasta haliyle arabanın arkasına bırakıyor. Bu düştü mü yoksa öldürdüler mi? Çocuğu öğretmenler görüyor. Ben üşüyorum diyor ceket veriyorlar, şemsiye tutuyorlar. Çocuk kendinden geçiyor. 38 yaşında bir genç. Tüm Tunceli halkı onu tanıyor. Adalet yerini bulsun. Bugün bana yarın size olmasın. Benim gözyaşlarım dinmiyor. Ben bu acıyı yaşıyorum. Hızır orucundayız dileğim o acıyı onlar da yaşasın. Çünkü benim evladımı koparıp aldılar” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ