Beşiktaş Başkanı Adalı'ya PFDK Sevki!

Sert Açıklamalar Disiplin Kuruluna Taşındı

Van Spor 29.03.2025 00:49:00 0
Beşiktaş Başkanı Adalı
Tarih: 29.03.2025 01:00 Güncelleme: 29.03.2025 00:49

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Galatasaray derbisi sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.

GALATASARAY DERBİSİNDE YAŞANANLAR TETİKLEDİ

Adalı, Galatasaray derbisine yerli hakem atanmasının ardından TFF'ye yönelik sert eleştiriler yöneltmiş ve çifte standart uygulandığını savunmuştu. Bu açıklamaların ardından PFDK harekete geçti.

PFDK'YA SEVK EDİLME NEDENLERİ

Federasyon tarafından yapılan açıklamaya göre, Adalı "futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar" ve "müsabaka görevlisinin kişilik haklarına saldırı ve hakaret" gerekçeleriyle disiplin kuruluna sevk edildi. Kulübün sosyal medya hesabından yayınlanan beyanları da aynı nedenlerle PFDK'ya gönderildi.

ADALI'NIN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞI

Yabancı Hakem Talebi: "TFF'den Galatasaray derbisi için yabancı hakem talebinde bulunduk. Slavko Vincic'in daha önce görevlendirilmesi nedeniyle bunu istedik. Eşitlik ve adalet ancak bu şekilde sağlanabilirdi."
"DEREİ GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLDİ": "TFF söz konusu derbiye yabancı hakem atayarak, dereyi geçerken at değiştirdi. Türk hakemlere 'Siz yeterli değilsiniz' mesajı verildi. Diğer maçlara ise 'Sizin maçlarınız önemli değil' mesajı verildi."
"FENERBAHÇE VE GALATASARAY’IN OYUNCAĞI": "TFF, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın oyuncağı olduğunu göstermiştir!"
İSTİFA ÇAĞRISI: “Kimse Beşiktaş'a 'Yabancı hakemlere güvenin' baskısı yapmasın! Hakemleri soyunma odasında tehdit eden bir insan, sakın bize akıl vermesin! Zaten böyle biri Türk futbolunun sorunlarını çözemez! Derhal istifa etmelidir!”

TFF’DEN YENİ KARARLAR BEKLENİYOR

Serdal Adalı'nın PFDK'ya sevk edilmesiyle birlikte, kurulun yapacağı değerlendirme ve vereceği kararlar merakla bekleniyor. Disiplin kurulu, Adalı'nın açıklamalarını ve savunmasını aldıktan sonra cezai yaptırımlar belirleyecek.

Anahtar Kelimeler: Beşiktaş Başkanı Adalı' Sevki!
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ