Battalgazi’de rezerv alanlar yükseliyor

Battalgazi’de rezerv alanlar yükseliyor

Genel 2.02.2025 16:38:43 0
Battalgazi’de rezerv alanlar yükseliyor
Tarih: 02.02.2025 16:38 Güncelleme: 02.02.2025 16:38
Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, İsmetiye Mahallesi’nde devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Devletin sunduğu kentsel dönüşüm fırsatlarının değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Taşkın, "Önceliğimiz, şehrimizi daha güvenli ve dayanıklı hale getirmek" dedi.
İsmetiye Mahallesi 4. Etap 1. Bölge kapsamında yürütülen çalışmalar doğrultusunda 497 konut, 335 dükkân ve 130 ofisin inşaatı hızla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, deprem riski taşıyan bölgelerde güvenli ve modern konutların inşa edildiğini belirtti. Depreme karşı dayanıklı yapıların, temel güçlendirme çalışmaları ve modern inşaat teknikleriyle hayata geçirildiğini vurgulayan Taşkın, vatandaşlara süreci destekleme çağrısında bulundu. Taşkın, "Amacımız, şehrimizi depreme karşı daha dirençli ve güvenli hale getirmek. Yeni yapılan konutlar, güvenliğin yanı sıra yaşam standartlarını da yükseltecek" ifadelerini kullandı.

"Devletin sunduğu büyük fırsatı kaçırmayalım"
Battalgazi’de bazı bölgelerin zemin yapısının sıvılaşmaya elverişli olduğuna ve bu durumun deprem sırasında büyük riskler taşıdığına dikkat çeken Başkan Taşkın, özellikle Şık Şık, Kavaklıbağ, İnönü Caddesi’nin üst kesimleri, Şifa ve Hamidiye Mahallesi sakinlerine seslendi. Taşkın, "Bu bölgelerdeki yapılar genellikle 30-40 yıllık binalardan oluşuyor. ‘Şimdilik bir sorun yok, binam ayakta’ düşüncesi yanıltıcı olabilir. Deprem riski yüksek alanlardaki bu yapılar, hem güvenlik hem de ekonomik açıdan ilerleyen süreçte ciddi sorunlara yol açabilir. Vatandaşlarımızın bu durumu bir kez daha değerlendirmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.
Rezerv alanlarda fore kazık gibi son teknoloji yöntemlerle güvenli yapıların inşa edildiğini belirten Başkan Taşkın, "Biraz sabredelim, modern konutlar, iş yerleri ve ofisler inşa edilecek. Şehrimizi daha güvenli ve yaşanabilir hale getirmek hepimizin önceliği olmalı" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ