Battalgazi’de kurban kesim alanları belirlendi, denetimler sıkılaştırıldı

Battalgazi’de kurban kesim alanları belirlendi, denetimler sıkılaştırıldı

Genel 4.06.2025 12:48:44 0
Battalgazi’de kurban kesim alanları belirlendi, denetimler sıkılaştırıldı
Tarih: 04.06.2025 12:48 Güncelleme: 04.06.2025 12:48
Battalgazi Belediyesi, Kurban Bayramı için 5 ayrı noktada kurban kesim alanı belirleyerek vatandaşların ibadetlerini sağlıklı ve düzenli şekilde yerine getirmesi için gerekli tüm hazırlıkları tamamladı. Belediye Başkanı Bayram Taşkın, kesimlerin sadece belirlenen alanlarda yapılacağını ve denetimlerin sıkı şekilde sürdürüleceğini vurguladı.
Kurban Bayramı hazırlıklarını hızlandıran Battalgazi Belediyesi, vatandaşların dini vecibelerini huzur içinde yerine getirebilmeleri için ilçe genelinde gerekli tüm önlemleri aldı. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın talimatıyla harekete geçen ekipler, belirlenen kesim noktalarında düzenleme, temizlik ve denetim çalışmalarını tamamladı.
Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, 2025 yılı Kurban Bayramı için ilçede 5 farklı kesim noktası hazırlandı. Bu alanların fiziki şartları gözden geçirilerek kurban kesimine uygun hale getirildi ve hazırlanan kesim listeleri ilgili birimlerle paylaşıldı.
Kurban ibadetinin manevi değerine dikkat çeken Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, yapılan hazırlıklara ilişkin olarak, "Hemşehrilerimizin huzurlu bir bayram geçirebilmesi için tüm birimlerimiz sahada olacak. Kesim alanlarında temizlik ve denetim çalışmalarımız bayram boyunca aralıksız sürecek" dedi.
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Başkan Taşkın, belirlenen alanların dışında yapılacak kesimlere kesinlikle izin verilmeyeceğini belirterek, "Gelişigüzel yapılan kesimler, hem çevre hem de halk sağlığı açısından ciddi riskler taşıyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda daha hassas ve duyarlı olmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Bayram süresince Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ile birlikte veterinerler ve din görevlilerinden oluşan ekiplerin sahada aktif olarak görev alacağı kaydedildi. Kesim işlemleri, hem dini kurallara hem de hijyen şartlarına uygun şekilde denetlenecek, vatandaşların taleplerine ise hızlıca yanıt verilecek.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ