Battalgazi Belediyesi, Arslantepe Höyüğü’nü yeni sezona hazırlıyor

Battalgazi Belediyesi, Arslantepe Höyüğü’nü yeni sezona hazırlıyor

Kültür Sanat 15.05.2025 13:35:40 0
Battalgazi Belediyesi, Arslantepe Höyüğü’nü yeni sezona hazırlıyor
Tarih: 15.05.2025 13:35 Güncelleme: 15.05.2025 13:35
Battalgazi Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Arslantepe Höyüğü’nü yeni sezona hazırladı. Yapılan çevre düzenleme ve bakım çalışmalarıyla tarihi alan, kazı ekibi ve ziyaretçiler için daha güvenli ve düzenli hale getirildi.
Battalgazi Belediyesi, Malatya’nın kültürel hafızasında önemli bir yere sahip olan Arslantepe Höyüğü’nde yeni sezon öncesi hummalı bir çalışma yürüttü. Belediye ekipleri, tarihi alanın çevresinde gerçekleştirdiği temizlik ve bakım çalışmalarıyla birlikte alanı hem ziyaretçilere hem de önümüzdeki süreçte başlayacak kazı çalışmalarına hazır hale getirdi.

Kazı sezonu öncesi yoğun hazırlık
UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Arslantepe Höyüğü’nde, bu yıl da yoğun bir kazı sezonu bekleniyor. Battalgazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, höyük alanının çevresindeki yabani otları temizledi, yürüyüş yollarını kontrol etti ve ziyaretçi güvenliği için gerekli düzenlemeleri yaptı. Böylece yıl boyunca öğrencilerden araştırmacılara kadar pek çok kişinin ziyaret ettiği Arslantepe, daha güvenli, temiz ve düzenli bir görünüme kavuştu.
Her yaştan insanın tarihî geçmişle buluşma fırsatı yakaladığı Arslantepe, özellikle çocuklar ve gençler için tarih bilinci kazandıran önemli bir alan olarak öne çıkıyor. Belediye ekipleri, bu tür kültürel miras alanlarının korunarak gelecek nesillere aktarılmasının en önemli öncelikleri arasında yer aldığını ifade ediyor.

Tarihi alana ziyaretçi konforu sağlanıyor
Battalgazi Belediyesi, Arslantepe Höyüğü’nde yürüttüğü çevre düzenleme çalışmalarıyla bir yandan kültürel mirası korurken, diğer yandan ziyaretçilerin bu alanı daha rahat ve keyifli bir şekilde gezebilmesini sağlıyor. Temmuz ayında başlaması planlanan kazı sezonu öncesinde yapılan bu hazırlıklar sayesinde, Malatya’nın gözbebeği olan Arslantepe Höyüğü, yeni sezonda da yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlamaya hazır hale getirildi. Belediye, geçmişi yaşatarak geleceğe taşımaya kararlılıkla devam ediyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ