Başkan Tanış’ın girişimleriyle Hoşab Mahallesi'ne otobüs seferleri başladı

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış'ın öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, Hoşab Mahallesi'ne yönelik yeni bir otobüs hattı hizmete girdi.

Van Haberleri 1.02.2024 18:16:00 0
Başkan Tanış’ın girişimleriyle Hoşab Mahallesi
Tarih: 01.02.2024 18:18 Güncelleme: 01.02.2024 23:50

Yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği Hoşab Kalesi'ne ulaşımı kolaylaştıran bu yeni hizmet, Hoşab ve çevre mahalleleri sevindirdi.

Van merkezden kalkarak Çavuştepe, Zernek ve Hoşab Mahallesine günde 2 defa gidecek olan otobüs hattı, bölge halkının ulaşım ihtiyacına çözüm sunarak, seyahatleri daha konforlu hale getirecek.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış'ın girişimleriyle başlatılan bu hizmet, Hoşab Kalesi'nin popülerliğini artırmakla birlikte, bölgenin turistik potansiyeline katkı sağlayacak.

Uzun çabalar neticesinde Hoşab Mahallesine otobüs seferinin başlamasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, yeni otobüs seferinin vatandaşın ulaşım sorununa merhem olacağını ifade etti.

Başkan Tanış, “Yeni otobüs hattı kadim Hoşabımıza hayırlı olsun. İhtiyaç duyulan bu seferi bugün itibariyle başlatmış olduk. Sadece Hoşab Mahallemizi değil, yol üzerindeki birçok yerleşim yerini etkileyecek bir ulaşım hizmeti oldu. Öğretmenlerimiz, askerlerimiz ve memurlarımız da bundan fazlasıyla yararlanacaklardır. Başta Van Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Ozan Balcı olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Ulaşım Dairesi Başkanımıza teşekkür ediyorum. Tabi ilerleyen günlerde vatandaşlarımızın talebinin fazla olmasını bekliyoruz. Yakın zamanda büyük otobüs ile seferler devam edecek. Ek sefer ihtiyacı olduğunda yine elimizden gelen her türlü çabayı sarf etmeye devam edeceğiz. İlçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Mahalle Muhtarı Aydın Gezgen de mahallenin büyük bir ihtiyacının çözüme kavuştuğunu söyledi.

Çalışmalardan dolayı Başkan Tanış’a teşekkür eden Gezgen, vatandaşların bundan sonra konforlu bir şekilde seyahat edeceğini söyledi.

Mahallede çay ocağı işletmeciliği yapan Fehmi Yabalak ise Başkan Tanış ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ