Başkan Özlü: “Depremin yaralarını sarmak için Başiskele’de seferberlik var”

Başkan Özlü: “Depremin yaralarını sarmak için Başiskele’de seferberlik var”

Genel 18.02.2023 15:54:58 0
Başkan Özlü: “Depremin yaralarını sarmak için Başiskele’de seferberlik var”
Tarih: 18.02.2023 15:54 Güncelleme: 18.02.2023 15:54
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası Başiskele Belediyesi’nin çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Yasin Özlü, “Misafirimiz olan kardeşlerimizle 7 gün 24 saat irtibat halindeyiz. Hepimiz birlikte yaralandık, yaralarımızı birlikte saracağız" dedi.
Kahramanmaraş’ta meydana gelen asrın felaketinin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Depremin ilk gününden bu yana çalışmalarını sürdüren Başiskele Belediyesi de 311 haneyi, bin 689 depremzedeyi misafir ediyor. Deprem bölgesinde de çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, Hatay’ın Defne ilçesinde kurulan çadır kentin yapım aşamasında rol aldı. Bölgeye gönderilen mobil aşevi ile günlük bin kişinin sıcak yemek ihtiyacı da ekipler tarafından karşılanıyor. Çadır kent alanında kullanılmak üzere 45 adet çöp konteyneri de bölgeye sevk edilirken bölgeye gönderilen çöp kamyonu ve çöp konteynerleriyle Defne ilçesinde salgın hastalıklara karşı çalışmalar da büyük bir titizlikle yürütülüyor.
Asrın felaketinin ardından altyapının da zarar gördüğü deprem bölgesinde suyun temiz bir şekilde depremzedelere ulaştırılabilmesi adına toplamda 46 tonluk su deposu bölgede hizmete sunuldu. Deprem çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, “Kriz yönetim ofisi koordinasyonunda misafirimiz olan kardeşlerimizle 7 gün 24 saat irtibat halindeyiz. Başiskele onların evi. Biz kardeşleriyiz. Hepimiz birlikte yaralandık, yaralarımızı birlikte saracağız. Bu süreçte seferber olan bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

“Depremin yaralarını sarmak için Başiskele’de seferberlik var”
Deprem bölgesindeki faaliyetlerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, AFAD ve Kızılay koordinasyonunda yaptıklarını aktaran Başkan Özlü, “7’den 70’e, esnaftan sivil topluma, sanayiciden belediyeye depremin yaralarını sarmak için Başiskele’de seferberlik var. Bu seferberlik uzun süre devam edecek. Şu aşamada 14 tır ve 11 kamyon yardım malzemesi gönderdik. 600 adet gıda kolisi, 7.5 ton gıda malzemesi, 180 koli bebek maması, 5 palet su, 3 bin 950 koli kıyafet, bin 700 çift ayakkabı, 530 ısıtıcı, 20 bin 350 adet battaniye ve yorgan, bin palet, 150 halı, 500 çocuk bezi, 150 koli ıslak mendil gönderdik. Gönlü geniş bütün hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“34 kişilik ekip, 37 araçla bölgede”
Deprem günü 34 kişilik ekibin afet bölgesine hareket ettiğini, AFAD koordinasyonunda araç gereç sevkiyatlarıyla ilgili çalışmaların ivedilikle tamamlandığını ifade eden Başkan Yasin Özlü, “Bugün itibarıyla bölgede bulunan 34 personelimiz; 7 ekskavatör, 7 lowbed, 1 çöp kamyonu, 2 damperli kamyon, 2 minibüs, 2 çift kabin kamyonet, 7 tır çekici, 1 cenaze aracı, 2 adet aşevi konteyneri, 2 adet mobil tuvalet, 1 tır su deposu, 3 genel hizmet aracı, 2 jeneratörle yaraları sarmaya çalışıyor. Kurtarma ve enkaz kaldırma, çadır kent kurulumu, gıda tedariği, şehir temizliği hizmetleri yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ