Başkan Kadir Bozan’dan TOBB nefes kredisi için yoğun girişim

Başkan Kadir Bozan’dan TOBB nefes kredisi için yoğun girişim

Ekonomi 25.07.2025 12:15:40 0
Başkan Kadir Bozan’dan TOBB nefes kredisi için yoğun girişim
Tarih: 25.07.2025 12:15 Güncelleme: 25.07.2025 12:15
Kars Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Bozan, TOBB öncülüğünde ve Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatıyla hayata geçirilen 2025 yılı TOBB Nefes Kredisi uygulaması kapsamında, üyelerin uygun şartlarla finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla yoğun temaslarda bulundu.
Ankara’da Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen ile bir araya gelen Başkan Bozan, Kars’taki KOBİ’lerin krediye erişimde yaşadığı sorunları doğrudan iletti.
Görüşmede, uygulamanın sahadaki ihtiyaçlarla uyumlu hale getirilmesi, kredi süreçlerinin hızlandırılması ve üyelerin daha kolay şartlarda finansman imkanına ulaşabilmesi için alınabilecek önlemler değerlendirildi.
Başkan Bozan, Ankara temaslarının ardından Kars’a dönerek, TOBB Nefes Kredisi’ne dahil olan bankaların Kars şube müdürleriyle kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, kredi başvuru süreçlerinin üyeler lehine kolaylaştırılması, olumlu değerlendirme süreçlerinin teşvik edilmesi ve üyelerin bu kaynaktan azami ölçüde yararlanabilmesi amacıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Kredi uygulamasının teknik detaylarına ilişkin bilgi veren Bozan, "Kredi Garanti Fonu tarafından sağlanan yüzde 80 kefalet oranı ile üyelerimizin teminata gerek kalmadan bu imkândan faydalanmaları mümkün hale geliyor. Şahıs işletmelerinde kefil bulunmaması durumunda ise, yalnızca müşterinin talebi üzerine maddi teminat talep edilebilecek. Kredi başvurusunda vergi veya SGK borcu olmadığına dair belge istenmeyecek, fatura ibrazı da şart koşulmayacak. Başvuru için sadece Odamızdan alınacak faaliyet belgesi yeterli olacaktır" dedi.
Komisyon ve masraf kalemlerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Bozan, "İlk yıl için kefalet komisyonu yüzde 1, sonraki yıllarda yüzde 1,5 oranında uygulanıyor. Bankalar yalnızca yüzde 0,5 oranında işlem komisyonu alacak. Ayrıca, başvurularda 5 bin TL tutarında sabit başvuru ücreti öngörülüyor" diye konuştu.
TOBB Nefes Kredisi kapsamında Kars’a ayrılan toplam kredi limitinin yaklaşık yüzde 40’lık bölümünün kısa sürede kullanıldığını belirten Başkan Bozan, geri kalan kısmın da üyelerin hizmetine sunulması için sürecin yakından takip edildiğini ifade etti.
Bozan, "Üyelerimizin ihtiyaç duyduğu finansal desteğe ulaşabilmesi adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyor, TOBB, KGF ve bankalarla sürekli irtibat halinde süreci takip ediyoruz. Kredi başvurusunda bulunmak isteyen tüm üyelerimizi Odamızdan faaliyet belgelerini temin etmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
Kars Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerin sadece bugünkü ihtiyaçlarına değil, uzun vadeli kalkınma hedeflerine de katkı sunmayı önemsediklerini vurgulayan Başkan Bozan, finansmana erişimin işletmelerin sürdürülebilirliği açısından kritik bir unsur olduğunu ifade ederek desteklerinin süreceğini kaydetti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş'tan Çifte Müjde: 3 Bin Personel Alımı ve Doğum İzninde Dev Artış!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ