Başkan İnce’den akıllı kavşak teşekkürü

Başkan İnce’den akıllı kavşak teşekkürü

Asayiş 15.08.2025 14:41:58 0
Başkan İnce’den akıllı kavşak teşekkürü
Tarih: 15.08.2025 14:41 Güncelleme: 15.08.2025 14:41
Malatya Minibüsçüler ve Umum Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen akıllı kavşak uygulamaları dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e teşekkür etti.
Başkan İnce, 6 Şubat depremleri sonrası şehir içi ulaşımında yaşanan zorluklara dikkat çekerek, özellikle çarşı merkezinin rezerv alan ilan edilmesiyle birlikte birçok ana ve ara yolun trafiğe kapatıldığını hatırlattı.
İnce, bu durumun çevre yolu ve Kışla Caddesi gibi ana arterlerde yoğunluğa sebep olduğunu belirterek," Bu güzergahlarda trafik ışıklarında uzun süre beklemeler yaşanıyor, Bostanbaşı ve Çöşnük kavşaklarında sık sık maddi hasarlı, yaralamalı ve hatta ölümlü kazalar meydana geliyordu" dedi.
Hayata geçirilen akıllı kavşak sistemleriyle bu sorunların büyük ölçüde giderildiğini ifade eden İnce, "Bostanbaşı ve Çöşnük’te hayata geçirilen akıllı kavşaklar, şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlattı. Özellikle ambulans, itfaiye ve kolluk kuvvetleri gibi geçiş üstünlüğü olan araçlar için de bu sistemler ciddi kolaylık sağladı. Herkesin gideceği yön belli olduğu için bu araçlar da trafikte daha rahat ilerleyebiliyor. Ayrıca hem yakıt tasarrufu hem de zaman kazancı sağlanmış oldu" İfadelerini kullandı.
Şehir içi ulaşımın büyük bölümünü sağlayan minibüs, servis ve halk otobüslerinin çoğunlukla çevre yolunu kullandığını kaydeden, İnce yeni sistemin bu araçlar için de büyük kolaylık sağladığını belirtti.
İnce ayrıca, akıllı kavşak sisteminin diğer kritik noktalarda da uygulanması gerektiğini belirterek, "İstasyon Kavşağı ve 49 Kavşağı gibi bölgelerde de bu sistemin uygulanmasını talep ediyoruz. Bu sayede şehir içi trafik daha da rahatlayacaktır. Projede emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er başta olmak üzere, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Ulaşım Daire Başkanlığı ve ekiplerine esnaf camiamız adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ