Başkan Gürkan’dan Asfalt Plenti Tesisinde inceleme

Başkan Gürkan’dan Asfalt Plenti Tesisinde inceleme

Politika 14.06.2023 15:39:01 0
Başkan Gürkan’dan Asfalt Plenti Tesisinde inceleme
Tarih: 14.06.2023 15:39 Güncelleme: 14.06.2023 15:39
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni asfalt üretim merkezi olan Malatya Büyükşehir Belediyesi Asfalt Plenti Tesisinde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesine ait üçüncü asfalt plentinde günlük 7 bin ton civarında asfalt üretimi yapılacak.
Büyükşehir Belediyesinin iştiraklerinden olan MESTON şirketi, 70 bin metrekarelik alana yeni asfalt plenti tesisi kuruluyor. Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan asfalt plenti, günlük 7 bin ton civarında asfalt üretimi ile yol yapımında kullanılan asfalt ihtiyacını karşılayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte yeni asfalt plenti tesisinde incelemelerde bulundu. Tesisin son durumu hakkında bilgi alan Başkan Gürkan, yeni asfalt plentinin saatte 300 ton asfalt üreteceğini belirtti.
“Birkaç güne tam kapasite üretime geçmiş olacağız”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Latif Okyay yeni asfalt plenti ile alakalı açıklamalarda bulunarak “Şehrimizdeki bütün altyapının hem merkezde hem de kırsalda iyileştirilmesi açısından ihtiyaç duyduğumuz şehrimizdeki üçüncü asfalt plentimiz olacak. Asfalt plentimizin kapasitesi günlük 7 bin ton ve yatırım bedeli ise yaklaşık 400 milyon TL civarındadır. Asfalt plentimiz üretim aşamasına geldi. Birkaç güne tam kapasite üretime geçmiş olacağız. Asfalt plentimizin bulunduğu alanda ileriye dönük bazı planlamalar da yaptık. Şehrin içerisinde kalan Makine İkmal Dairesi, Beyler Deresi’nde bulunan araç parkımızın aynı noktadan yönetilerek kontrol altına alınması için çalışmaları da buradan yürütmüş olacağız” dedi.
“Malatya için önemli bir yatırım”
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’nın en ücra köşelerine kadar, Büyükşehir uhdesinde bulunan kırsal mahallelerde de asfalt işlerinin tamamlamak üzere olduğunu belirtti. Tüfenkci, “Sadece kendisine ait değil ilçe belediyelerine ait kısımları da ikmal ederek, Malatya’nın asfaltsız yolunun kalmaması noktasında Büyükşehir Belediyemiz bugüne kadar büyük çaba sarf etti. İnşallah yapılan yeni asfalt plenti ile beraber eksik ve bozulan kısımları, yeni açılan yerleşim yerlerini, yapılan konteyner kentlerin altyapısı dâhil olmak üzere asfaltlama çalışmaları daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Bugüne kadar büyükşehir belediyemizin göstermiş olduğu gayretten dolayı da başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bütün emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Önemli bir yatırım. Malatya’mıza da hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
“Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor”
Yeni asfalt plentinin Malatya’ya ve Malatyalı vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak 6 Şubat’ta vuku bulan asrın felaketi diye tabir ettiğimiz depremle birlikte alt yapımız çöktü. Bir taraftan yeni yerleşim yerleri yapılırken bir taraftan da geçici iskân mahallelerinin yapılması için çalışmalar yürütüyoruz. Malatya’mızda 63 lokasyonda konteyner merkezimiz var. 90 lokasyonda da çadır merkezi bulunuyor. Sadece bir konteyner kentin bulunduğu yerin yol ağı 60 kilometre, altyapı dediğimiz su ağı 60 kilometre, kanalizasyon 60 kilometre, elektrik 60 kilometre, drenaj 60 kilometre yani bir taraftan şehrin altyapısı yapılırken bir taraftan da geçici iskân mahallelerinin altyapıları Büyükşehir Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemizin iştiraklerinden olan şirketler tarafından yapılıyor. Önümüzdeki süreçte beton ihtiyacı, yol malzeme ihtiyacı olan asfaltın karşılanması noktasında mevcut asfalt plentlerimize ilaveten saatte 300 ton kapasiteli bir asfalt plenti tesisi yapılıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren yeni asfalt plentimizde üretim gerçekleştirilecektir. 400 milyon TL’ye tekâmül eden bir yatırım. Büyükşehir Belediyesi olarak bir taraftan altyapı çalışmalarını yürütürken diğer taraftan da altyapı ve üstyapı ile ilgili yatırımlarımızın inkıtaaya uğramadan devam etmesi devletimizin, hükümetimiz ve belediyemizin güçlü olduğunun temel göstergesidir. Asfalt plentimizin Malatya’mıza ve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ