Başkan Güder: “Malatya’yı hep birlikte yeniden ayağa kaldıracağız

Başkan Güder: “Malatya’yı hep birlikte yeniden ayağa kaldıracağız

Politika 11.04.2023 14:44:44 0
Başkan Güder: “Malatya’yı hep birlikte yeniden ayağa kaldıracağız
Tarih: 11.04.2023 14:44 Güncelleme: 11.04.2023 14:44
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü görevine atanan Katip Çiçek’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirerek, devam eden enkaz kaldırma çalışmaları hakkında da bilgiler aldı.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Laloğlu’nun yerine atanan Artvin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Katip Çiçek’i makamında ziyaret ederek, yeni görevinin kendisine ve Malatya’ya hayırlı olması temennisinde bulundu. Asrın Felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Malatya’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar hakkında İl Müdürü Çiçek ile istişarelerde bulunan Başkan Güder, Malatya’yı yeniden inşa ve ihya edeceklerini belirterek, “Bu süreci ele ele vererek birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Allah’ın izniyle Malatya’yı hep birlikte yeniden ayağa kaldıracağız” dedi.

Başkan Güder, “6 Şubat’ta Malatya’mızı da derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli, yüzyıllarca yaşamamış olduğumuz bir deprem felaketini yaşamış olduk. Bu felaketin derin izlerini silmek ve vatandaşlarımızın üzerindeki bu yükü kaldırmak için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde devlet olarak yerel yönetimler olarak sivil toplum kuruluşları olarak ilk günden bu yana sahadayız, sahada olmaya da devam edeceğiz. Tabi bu süreci atlatma noktasında bazı kurumlarımızın önemli görevleri var ve bunlardan bir tanesi de şuan ziyaret etmiş olduğumuz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüzdür. Battalgazi Belediyesi olarak bizler de Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü görevine atanan Katip Çiçek’i makamında ziyaret ederek hem hayırlı olsun temennilerimizi ilettik hem de devam eden çalışmalar hakkında istişarelerde bulunduk. Bu süreci ele ele vererek birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Allah’ın izniyle Malatya’mızda Battalgazi’mizi de yeniden inşa ve ihya edeceğiz, hep birlikte yeniden ayağa kaldıracağız. Beraberlik içinde iri olacağız, diri olacağız şehrimizi yine ülkemizde ve bölgemizde parlayan bir yıldız haline getireceğiz. Rabbim böyle bir felaketi bir daha yaşatmasın. Çıkarmamız gereken dersleri iyi çıkarmamız gerekiyor. Kentsel dönüşümün önemini bir kez daha anlamış olduk ve şuanda ilçemizde yeni bir alan riskli alan ilan edildi. Şehit Fevzi Mahallemizin ardından Sancaktar mahallemizde de dönüşüm çalışması en kısa sürede başlayacak. 2019 yılından bu yana söylediğim bir sözü yine söylemek istiyorum. Kentsel dönüşüm gereklilik değil, zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

“Çalışmalarımız yoğun tempoda sürüyor”
Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti aktaran Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Katip Çiçek ise, “6 Şubat’taki depremden sonra koordinatör olarak atandığımız Malatya’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın talimatıyla yaklaşık 10 gün önce İl Müdürü olarak göreve başladık. Depremin ilk gününden bu yana aynı yoğun tempoyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün de Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder beyefendi bizleri ziyaret ettiler. Allah’ın izniyle Malatya’mızın bu zor günlerini hızlı bir şekilde atlatmak için hepimiz elimizden gelen gayreti fazlasıyla yerine getireceğiz. Bu zor günleri hep birlikte atlatarak güzel günlerde Malatya’da yaşamayı ümit ediyoruz. Vereceğimiz her türlü destekle birlikte takıldığımız noktalarda da başkanımızdan her türlü desteği isteyeceğimizi biliyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ